League of Legends

Nová tvář nové příběhy! League of Legends vyráží do podzimních bojů s novým top lanerem

Podzimní část sezony se nám neúprosně blíží a po letní odmlce se nám bohužel nevyhnuli změny v soupisce našeho League of Legends týmu. Pojďme se blíže podívat na to kdo opouští naší iG rodinu a kdo naopak se stal jejím členem.

Po více jak půl roce odchází od týmu topař a velký srdcař Cejlon, který se rozhodl ukončit aktivní hraní a věnovat se školním povinnostem. Musíme říct, že si neskutečně vážíme stopy, kterou v iG zanechal. Odvedl velký kus práce! Jen škoda, že se nepodařilo v letní části sezony urvat pódiové umístění.

 

Vojtěch „Nevada“ Klapuch – manažer LOL sekce

Odchod Cejlona mě velice zamrzel, tohoto hráče jsem si velmi oblíbil. Byl i přes svojí výstřednost velmi spolehlivý a pracovitý hráč, který pro tým odváděl to nejlepší co mohl. Jeho rozhodnutí respektuji a přeji mu hodně štěstí ve školní lavici. 🙂 Zároveň jsem rád, že se nám podařilo najít mladý talent, který se má ještě co učit. Jeho snaha, přístup a mechanický skill mě osobně velmi uchvátil a pevně věřím, že tato změna bude ku prospěchu a že se nám podaří v podzimních turnajích zlomit to bramborové prokletí. 🙂

 

Po odchodu Cejlona začalo veliké hledání adekvátní náhrady. Opět jsme se zaměřili na hledání v neprozkoumaných vodách českého soloQ. Po pár hovorech a doporučeních (Chtěl bych poděkovat Sykymu) jsme dostali typ na nadějného topaře. Hnedka první turnaj ve kterém nastoupil pod vlajkou iG, tak výrazným způsobem dopomohl k prvenství iG na TIGER cupu na Topgaming.eu.

 

Po tomto výkonu jsme věděli, že nemusíme dále hledat. Chtěli bychom tedy v iG rodině přivítat Anika!

  • Ahoj Aniku, ty jsi nová tvář v Inside Games. A jelikož je toto tvé první působiště, tak se fanouškům iG pořádně představ.
  • Zdravím fanoušky iG, jmenuji se Anh Le Hoang, je mi 18 a lolku se věnuji už skoro 4 roky. A v nadcházející době budu hrát na pozici top lanera v iG.

 

  • Jedná se o tvojí první zkušenost s profesionálním hraním. Jaké máš očekávání od svého a týmového výkonu?
  • Budu se určitě snažit neustále pracovat za svém herním skillu, abych překonal domácí i zahraníční konkurenci. Ohledně týmu, doufám, že se nám bude dařit, protože moji spoluhráči hrají opravdu dobře.

 

  • Když už jsme to nakousli, tak jak ti zatím tým sedí? Dle mého názoru jsi se zapracoval velice rychle.
  • S kluky si už docela rozumím, avšak v rámci komunikace budeme muset jako tým ještě zapracovat, jinak se mi s nimi hraje dobře, jsou pohodoví a snaží se udělat pro výhru maximum.

 

  • Mohl by jsi popsat svojí cestu do Inside Games?
  • SoloQ rankedy jsem začal hrát od 3. sezóny, kdy jsem dosáhl diamond 1, ale neměl jsem zatím zájem hrát kompetitivně a hrál jsem jen soloq nebo týmovky s kamarády. Až teprve v 5. sezóně jsem se snažil aktivně hrát. Když jsem dosáhl diamond 3, tak jsem zkusil napsat velké spoustě lidí, jestli by mě nechtěla do týmu, ale samozřejmě jako dia 3 jsem byl ve většině případech odmítnut. V týmech, které mě však přijaly jsem nebyl příliš spokojený s přístupem hráčů a začal jsem přestávat brát týmovky vážně a hrál je jen pro zábavu. No později během letošních prázdnin jsem dosáhl challengeru na Eastu a díky kamarádovi, se kterým jsem hrával týmovky jsem dostal nabídku, abych zahrál top pro IG.

 

  • Jsi velkou neznámou na scéně. Bereš to jako výhodu?
  • Beru to jako výhodu i nevýhodu, protože nemám zatím žádné reálné zkušenosti proti hráčům, kteří se objevují na scéně dlouho a aktivně. Avšak to platí i pro moje protihráče.

 

  • Pojďme se nyní zaměřit na zbytek sezóny. Máme před sebou Kvalifikaci na For Games, potom MCR a brzo se rozjede taky prestižní ROG Masters. Jak vidíš váše šance?
  • To je těžké posoudit, ostatní týmy jsou silné a budou určitě tvrdě trénovat. Ale budeme se snažit, abychom se dostali do předních příček všech těchto turnajů.

 

  • Já doufám, že se bude dařit.  Za mě to je asi všechno. Nyní ti dam prostor na závěrečné slovo, pokud chceš vzkázat něco fanouškům, mámě atd? 🙂
  • Chtěl bych poděkovat IG, že mi vůbec nabídla takovou možnost, a také Sykymu, bez kterého bych se sem nedostal. Udělám maximum, aby bylo IG co nejúspěšnější a doufám, že nezklamu všechny věrně fanoušky této organizace. V neposlední řadě pak chci poděkovat partnerům iG, Logitech G a TIGER energy drink.

 

Držte nám palce! Stay #iGHype