Counter-Strike: Global Offensive

Tomkeejs o ICL: Neskrývám žádné emoce

Přes víkend jsme se s novým CS:GO line upem, který je kompletní teprve tři týdny, zúčastnili maďarského ICL.
Naše boje začaly v pátek kolem 22:30 večer, kdy jsme začali skupinovou fázi. Po čtyřech jednoznačných zápasech proti všem maďarským týmům v naší skupině, které skončily v náš prospěch, nás čekal nejsilnější soupeř skupiny a zároveň i vítěz celého turnaje – eSuba, které jsme bohužel podlehli 7:16. Ve skupině jsme tedy byli na druhém místě se skóre 4:1.

IMG_9481A(Ondřej "EYO" Šťastný v pozadí Tomáš "Tomkeejs" Tomka)

V sobotu přišly první vyřazovací boje v playoff. Začali jsme okolo druhé hodiny odpoledne proti maďarskému soupeři Rushit, se kterým jsme bohužel prohráli 5:16 a spadli tak do Lower bracketu, kde začala zběsilá jízda. Prvním celkem, který nás čekal, byl Superkids. Zápas skončil 16:5 v náš prospěch. V dalším zápase nás čekal slovenský tým Ragged.sk, se kterým jsme si poradili taktéž 16:5. Další zápas, který se odehrál opět v pozdních nočních hodinách, byl velice silný soupeř Here2Stay, u kterého jsme se poměrně trápili a po jednoznačně vyhrané CT straně začali Here2Stay hodně dotahovat a zápas se dostal do samotného prodloužení. Prodloužení bylo taktéž velice vyrovnané. V situaci 1v2 za stavu 18:17, ve které kdybychom prohráli, tak by se šlo do prodloužení, si hravě poradil náš slovenský zástupce Dominik „NIO“ Maxian, který svým clutchem dokázal poslat tento maďarský tým domů.

V neděli kolem deváté hodiny ranní jsme začali své další boje a čekal na nás tým Fury. Do zápasu jsme vkročili levou nohou, protože na nás působila únava z předešlého dne, ale popadli jsme druhý dech a začali jednoznačně otáčet. Zápas nakonec skončil 16:14. V dalším zápase jsme se setkali již s dalším česko-slovenským týmem Majestic Lions. V tomto zápase hrály velkou roli emoce, kdy ML dokázali vyhrát první polovinu s jasným skóre 3:12. Během pauzy při přehazování stran jsme se zkusili všemi možnými způsoby nakopnout a vrátit do zápasu. Zápas se velice hodně zdramatizoval, když jsme začali pomalu, ale jistě dotahovat. Bohužel to však nestačilo a v turnaji končíme po zápase s ML 11:16. Končíme tak na 9.-12. umístění, což je pro první LAN akci v této sestavě velikým úspěchem. Další akcí kde nás pravděpodobně uvidíte, budou slovenské Y-Games v Bratislavě, kde se budeme chtít poprat o bednu. Přinášíme vám ještě rozhovor s největším řvounem celého ICL Tomášem „Tomkeejsem“ Tomkou o jeho pocitech z turnaje.

IMG_9545A(Tomáš "Tomkeejs" Tomka)

Ahoj Tome. Na začátek bych tě chtěl poprosit, aby ses čtenářům trochu představil.

Ahoj, takže mé jméno je Tomáš “Tomkeejs“ Tomka a momentálně zastupuji organizaci Inside Games v cs:go. CS:GO hraji necelé 2 roky a prozatím jste mě mohli vidět třeba na posledním MČR.

Pojďme se tedy vrhnout na samotné ICL. Jak jste vlastně cestovali a jaká byla cesta?

Tak cesta na ICL byla poměrně dost dlouhá. Já osobně jsem se dostal do Prahy, kde mě nabral Flex s Tv1. Potom jsme si udělali zastávku na oběd ve Zlíně, kde jsme nabrali eya a pak jsme jeli přímo do Vácu. Celková cesta trvala přibližně 12 hodin.

V pátek večer jste započali svou jízdu skupinovou fází. Popiš nám trochu, jak to probíhalo.

Hned na úvod nám sdělili, že je delay a začali jsme hrát o 2 hodiny později. Potom jsme byli nuceni hrát na noteboocích, kde jsme měli 60hz zatímco každý tým proti nám hrál normálně na 144hz. S ohledem na tuto velikou nevýhodu jsme skupinou prošli velice hladce bez jakýchkoliv problémů až na poslední zápas, ve kterém jsme podlehli 16/7 týmu eSuba.

V sobotu začalo jít do tuhého, když vás porazil celek Rushit. Jak to na vás působilo?

Do zápasu jsme šli téměř bez spánku a hlavně bez rozehry, což bylo velice znát na zápase. Velice nás mrzelo, že jsme hned v prvním zápase playoff spadli do lower bracketu, ale věděli jsme, že pořád je veliká šance na nějaké hezké umístění.

Podle maďarských hráčů, fanoušků a celkově lidí, kteří se účastnili akce, jsi byl vyhlášen za největšího řvouna turnaje. Co bys nám k tomu řekl?

Neskrývám žádné emoce a myslím, že to tým velice podpoří zatímco enemy tým psychicky složí.

Jaká panovala během celého turnaje nálada v týmu? Hecovali jste se navzájem, či přišla nějaká podpora z jiné strany?

Nálada byla velice pozitivní i přesto jak moc unavení jsme byli. Hecovali jsme se navzájem jak jen to šlo a pomohl nám k tomu i náš manažer Lactress.

Nakonec nám trošku zhodnoť jak jsi s celou akcí spokojený? Ať už co se týče výsledku, tak akce jako takové.

Co se týče organizace celé akce a adminů, tak hodnotím velice negativně. S našimi výsledky jsem poměrně spokojený vzhledem k tomu jak málo času jsme na přípravu měli, ale určitě jsme měli i na lepší umístění.

Na závěr můžeš něco vzkázat všem fanouškům, lidem, kteří vás sledovali a podporovali během turnaje.

Děkuji všem fanouškům za jakoukoliv podporu a samozřejmě naší organizaci iG a sponzorům Logitech G, MSI, Zhodnocovna a yDeal za umožnění celé akce.