Counter-Strike: Global OffensiveLeague of Legends

Momentální průběh RoG Ligy!

Již nějakou dobu probíhá RoG Masters, což jsou ligy, které rozhodnou o tom, jaké týmy si zahrají o skvělý prizepool na Asus Finals!

Abyste se mohli se svým týmem zúčastnit těchto zápasů, museli jste vyhrát kvalifikace, což se samozřejmě naší CS:GO sekci i LoL sekci povedlo! Pojďme se tedy podívat na současnou situaci a to, jak hráči vidí celý průběh ligy.

web-tymy-lol-small

Nejdříve se podíváme na League of Legends sekci, která je proslavená svým 4. místem skoro z každé offline akce. Zároveň je nutné říci, že se naše sekce zúčastnila vše dosavadních Asus Finals!

Momentálně se nacházíme na 5. místě, při čemž na 4. se nachází Majestic Lions, kteří mají stejný počet bodů jako my – 12. Zezadu nám však šlapou na boty Dark Tigers se svými devíti body! Do samotného finále však zbývá ještě pár zápasů, které rozhodnou o finálním umístění a my pevně věříme, že i tentokrát nebudeme na Asus Finals chybět!

lol

Nyní se podívejme na pocity našich hráčů!

Tomáš „Mortsche“ Anděl:

„Vzhledem k tomu kolik změn jsme udělali, tak bych řekl, že se nám dařilo docela dobře, možná jsme trochu poznali po první polovině, co děláme špatně a co můžeme zlepšit. Teď teda budeme hrát s novým suppem, takže uvidíme, jak nás to ovlivní. Jinak možná by bylo fajn najít nějaký playstyle jako tým, abychom podle toho mohli přizpůsobit hru etc, někdy mi přijde, že jsme takoví ztracení a hrajeme moc pasivně. Potom hra vypadá tak, že neděláme nic agresivního. Ale jinak docela v pohodě.“

Marek „Vinxen“ Gardoň:

„Zatím se nám docela daří, držíme se uprostřed tabulky: na 4 místě „nečekaně“. Jediné, co mě překvapilo, byla prohra proti ML, protože jsme vůbec nečekali změnu soupisky a nevěděli jsme co očekávat od nových hráčů.“

Nyní se podíváme na to, jak se daří našim cskařům a samozřejmě i jejich pohled na průběh ligy!

web-tymy-cs-small

Naší CS:GO sestavě se daří na výbornou! Po uplynulých kolech se stále držíme na krásném prvním místě! Celá sestava byla před nějakou dobou na bootcampu, který jim zřejmě dost pomohl! Že bychom si konečně odvezli nějaké to krásné první místo z finále Asus Finals? Jestli máme nějakou šanci, tak je to právě teď!

Na druhým místě se nachází eXtatus, kteří mají taktéž 12 bodů jako my. Dalo by se říct, že nám zatím na paty nikdo nešlape, protože největším ohrožením jsou týmy se šesti body. Uvidíme, jak se klukům bude dařit v následujících zápasech. Nyní se podívejme na vyjádření samotných hráčů, které je opravdu vyčerpávající. Proto bude tato část bez kurzívy, neboť jde o rozsáhlý text. Berte ho spíše jako analýzu, do které se hráči dost opřeli! Poznámka: Tato vyjádření jsou psána ještě před zápasem s eSubou, kde jsme v prodloužení prohráli.

Ondřej „EYO“ Šťastný:

V prvním zápase na nás čekal celek eXtatus, se kterými jsme hráli z počátku velice vyrovnanou hru, ale za stavu 5:2 jsme prohráli jedno důležité, řekněme až klíčové kolo, které v podstatě rozhodlo o dalším průběhu celého halfu, který pokud se nepletu skončil 9:6 pro eXtatus. Poté se nám již nepodařilo dostat do zápasu, který bohužel skončil v náš neprospěch, a to : 16:10 pro team eXtatus na mapě Dust2.

Ve druhém zápase nás čekal celek Majestic Lions, který patří na naší scéně mezi elitní týmy. Samotný zápas nevypadal z počátku moc dobře. Po chvilkové špatné komunikaci na naší straně, která vyústila do několika zbytečných chyb, skončil half 10:5 pro Majestic. Ovšem jen do druhé poloviny, kdy jsme přišli jako vyměnění a od samotného začátku jsme diktovali hru a Majestic jsme k ničemu nepustili. Zajisté nám také pomohlo vstřícné a pohodové vedení našeho IGL a náš host Quezton, kterému bych tímto chtěl poděkovat – díky. Zápas nakonec skončil naprosto jednoznačně a to v náš prospěch – 16:12 na mapě Cache.

Třetí zápas jsme potkali tým Gunrunners, tento tým je velice silný, co se jedinců týče, po týmové stránce je ovšem velice slabý. Začátek zápasu pro nás začal velice povedeně, samotná hra byla velice klidná a hrálo se především na jistotu. čemuž také odpovídal stav 11:4, se kterým jsme vstoupily do druhé poloviny zápasu. Na to, jak byla první polovina klidná, naopak druhá část hry byla chaotická a neklidná, což umožnilo týmu Gunrunners vrátit se zpět do hry a dostat se až do prodloužení, které jsme ovšem s převahou zvládli, a to i díky krásnému clutchi 1v4 v podání Queztona, nakonec jsme zápas dokázali uzavřít 19:17 a to na mapě Cobblestone.

Ve čtvrtém zápase nás potkal tým Eeriness, proti kterým umíme hrát a také podle toho vypadala naše hra. Eeriness dokáží zahrát velice dobře i proti lepším týmům, ale proti nám jim to z nějakého důvodu nevychází. Hra byla zcela v naší režii. Ničím nás nepřekvapili, byli jsme na ně až moc dobře připraveni, také podle toho dopadl zápas. Ten skončil 16:9 na mapě Cobblestone.

Jako pátý na nás čekal tým Zero Damage, na mapě Cache. Hra probíhala hladce bez sebemenších zádrhelů, každý hráč dokonale plnil svoji roli, tím pádem, byl zápas poměrně jednostranný, čemuž nasvědčuje i výsledek 16:9.

Celkově se naše hra velice zlepšuje a tým chemistry je na velice dobré úrovni, za což jsem já osobně velice rád.

Na závěr, bych chtěl ještě jednou poděkovat Richardu “ Queztone “ Strnatkovi, který se velice dobře zhostil role hosta v zápasech proti ML, GRS a EE.

A nezapomeňte: #‎iGHYPE !

csgo

Další analýzu si připravil Tomáš „teCkoO“ Koširer!

Po tom ako sme sa zložili, sme absolvovali víkendový bootcamp v Liberci práve kvôli RoG Masters. Nie šlo ani až tak moc o herný bootcamp, skorej sme si šli chalani sadnúť skorej ako ľudia a aby nastala teamová chémia, ktorá si myslím, že nastala a všetci spolu super vychádzame. Čiže bootcamp splnil to čo bolo jeho zámienkou.

V lige sa nachádzame zatiaľ na prvom mieste, no nie sú ešte odohraté všetky kola prvej časti. Naše skóre je zatiaľ 4:1. Z bootcampu sme odohrali náš prvý zápas proti teamu eXtatus, ktorý sme bohužiaľ prehrali. Naša ct strana bola celkom dobrá, no problém nastal pri T strane, nakoľko sme boli na bootcampe a snažili sme sa čo najskorej natrénovať aspoň pár map, tak v tom bol celkom chaos a nevedeli sme si spomenúť na to, čo sme si ukazovali dajme tomu pred 4rmi hodinami, pretože sme si ukazovali viac máp a nestihli sme si to nabehať, čiže tento zápas beriem plne na seba, teda vlastne všetky zápasy ktoré prehráme si viac menej beriem na seba lebo ja som igl a ja som tu od toho, aby som tvoril tu hru a ja mam byť ten čo vymyslí niečo na súpera, keď skoro nič nevychádza. No bohužiaľ sa mi to nedarilo.

Druhý zápas sme už hrali z pohodlia domov proti teamu Majestic Lions, ktorý sa nám podarilo vyhrať, zápas to určite nebol ľahký ale to nebude žiadny v RoG masters, pretože je tam naozaj iba naša špička. Nakoľko sme zápas hrali viac menej kostrbato skúšali sme nové veci, na mape ktorú chalani pred tím nehrali ale na šťastie to vyšlo i keď to mohlo byť aj lepšie a pár kôl sme si tam riadne pokazili aj my sami. Podotknem iba toľko, že po bootcampe šiel náš awp hráč shad na dovolenku do Egypta, tak sme museli hrať s naším stand in hráčom, ktorým je Richard Queztone Strnátko.

Náš ďalší súper boli silný Gunrunners.AOC. Tento team je veľmi silný. Je tam veľa aimovo nadaných hráčov. Začínali sme za stranu T a vyhrali sme ju 11:4. No čo prišlo potom sme fakt nečakali, možno sme ich po prvej strane aj trošku podcenili a náš súper začal doťahovať. Až kým nebolo 15:15 čiže muselo nastať predlženie, ktoré sme hrali o deň neskôr pretože sme nevedeli, že sa to má hrať a všetci šli spať. Ďalší večer sme sa napojili na server a silných Gunrunners.AOC sme porazili 19:17. Boli sme veľmi šťastný pretože po ML sme porazili druhý papierovo silnejší team a získali sme body, aj tam kde to málo kto čakal.

Náš 4tý súper bol eeriness, na ktorých sme si už verili vďaka zápasom čo sme odohrali. Za CT sme začali veľmi zle. Prehrávali sme tuším 2:4, no schopili sme sa. Vedeli sme, že nám stačí 5 kôl za CT na mape cbble, pretože vieme, že máme super T stranu, no opak sa zdal pravdou a po tom ako som chalanov ukľudnil a povedal, že nám stačí aj kľudne 5 kôl, tak sme ešte viac zabrali a stranu sme vyhrali 11:4, čiže nám team eeriness nedal od vtedy ani bod a za T sme si to už ustrážili a vyhrali sme.

Zatiaľ posledný zápas sme hrali proti teamu ZeroDamage, ktorý sme už hrali s našim awp hráčom Shadom, ktorý sa vrátil oddýchnutý z dovolenky. Tento zápas bol konečne aj odohraný na hitpoint officialnom streame. Vyhrali sme nožíky, zvolili si stranu a vlastne celá hra šla v našom diktovaní. Súpera sme skoro k ničomu nepustili, až na začiatok kde sme skoro ako vždy prehrali prvý gun round. Skorej bolo 3:3, ale odvtedy šlo naozaj všetko tak ako malo a keď nie tv1 dal neskutočný clutch, za čo mu ďakujeme. A tak sme porazili aj ZeroDamage. Ako som na začiatku spomínal máme zatiaľ skóre 4:1 a ešte nás čakajú zápasy proti infected a eSube.

Držte palce !!! iG.HYPE !!!!!!!