League of Legends

EU LCS 1. týden

Dočkali jsme se! League of Legends Championship Series startuje již dnes! V prvním hracím týdnu se dočkáme celkem 6 zápasů ve třech dnech. Pojďme se tedy podívat kdo se proti komu utká v prvních zápasech nové sezóny. Na všechny změny v předsezóně se můžete podívat v tomto článku.

První hrací den – čtvrtek 19.1.

Začátek nové sezóny v Evropě představuje zápas Origen proti H2K. Oba týmy prošly přes zimu obměnou různých postů. Zatímco Origen proměnili všechny hráče, H2K změnili pouze svou botlane. Favoritem prvního zápasu jsou H2K, ale Origen nemůže být podceňován, vždyť NaeHyun v soloq porážel ostatní LCS midaře.

Ve druhém zápase se objeví vítěz obou minulých splitů G2 proti velké evropské organizaci Fnatic. G2 jako jasní favorité letošního splitu chtějí ukázat, že změna v soupisce nebyla třeba a budou dominovat i letos. Na druhé straně Fnatic po obměně víceméně celého týmu musí ukázat, že si nová soupiska zaslouží pozornost. Tento zápas bych posadil na pomyslný post nejzajímavějšího zápasu týdne.

Druhý hrací den – pátek 20.1.

Ve druhém hracím dni uvidíme nepříliš zajímavé zápasy. Nováček soutěže Misfits po změnách v jungli a na midu je řazen mezi top 5 v Evropě, na druhé straně Giants po snaze zlepšit svůj roaster jsou favority na baráž. Sečteno, podtrženo a jasnými favority jsou Misfits.

V osm hodin uvidíme zápas Vitality proti Unicorns of Love. Francouzský tým po třech změnách v jungli a na botlane by měl bojovat s jednorožci o třetí postupové místo ze skupiny. Větší šance na výhru v tomto zápase dávám Vitality, kteří dokázali najít lepší hráče na uvolněné pozice.

Třetí hrací den – sobota 21.1.

Sobota nám nabídne jeden víceméně jasný a druhý zajímavý zápas. V prvním se proti sobě utkají G2 Esports a Team Roccat. Roccat by dle všech předpovědí měli skončit ve skupině na čtvrtém místě, zatímco od G2 se počítá vítězství ve skupině. Jestli nepřijde nějaký zásadní zlom u herní pohody loňských mistrů, měli by G2 Esports vyhrát tuto sérii 2:0.

Ve skupině B se ukáží Splyce a H2K. H2K prošli změnou na botlane, Splyce si udrželi svůj tým nedotčený. Favority jsou sice Splyce, ale jestli se H2K podaří udržet Wundera na uzdě a Jankos nám předvede jednu ze svých skvělých her, máme se na co těšit.

Na jaký zápas se těšíte vy?