Counter-Strike: Global Offensive

ELEAGUE Major

První major event v roce 2017 je tu. Mnozí jste mohli sledovat kvalifikaci na tento turnaj, protože přes velké snažení v kvalifikaci tam uvidíme další dva slovenské hráče s Guardianem. Tým HellRaisers po boku se Zerem a STYKem se dokázal kvalifikovat a porve se o celkový prizepool 750,000$.

Tento turnaj bude od 22. – 25. ledna 2017 v Atlantě, přesněji ve městě Georgia ve studiu ELEAGUE. Od 27. – 29. ledna 2017 se bude pokračovat v divadle Fox Theatre. Uvidíme tu také top 16 týmů. Osm kvalifikovaných týmů a osm dalších týmů, který dostaly pozvánku.

Pozvané týmy

SK Gaming – Tato organizace je hlavně proslavená ještě z dob CS 1.6, kdy byla nejlepší na světě. V přítomnosti za SK Gaming hrají Brazilci, kteří kdysi reprezentovali tým Luminosity Gaming a překvapili svým výkonem celý svět.

 

Team Liquid – První americký tým, který se dokázal dostat na majoru do finále, kde bohužel prohráli 2:0. Přesněji se jednalo o ESL One Cologne 2016.

Fnatic – Špičkový švédský tým, který po velký změně sestavy neukazuje nejlepší výkony, avšak mohou překvapit.


Virtus.pro – Polský tým, který hraje na špičkové úrovni. Jejich dobrý výkon můžete vidět z posledních vyhraných turnajů.


Astralis – Tato sestava za rok 2016 dokázala dost překvapit, ale ke konci roku se jim moc nedařilo.


FlipSid3 Tactics – F3S Tactics patří k nejlepším týmům. Už několik let za ně hraje legenda z 1.6 a to markeloff. Bohužel v CS:GO neukazuje stejné výkony jako na 1.6. Tým naposledy vyhrál DreamHack Leipezig 2017.


Gambit Esports – Gambit můžeme vždycky vidět na turnajích, ale bohužel neukazují výkon, který by jsme očekávali. Naposledy vyhráli v listopadu DreamHack Winter 2016.


Natus Vincere – Tým, který je nejznámější skrz hru CS 1.6. Hraje za ně slovenský hráč, který se dostal na první příčku za nejlepšího hráče na CZ/SK scéně. Mají mnoho výher za sebou a jejich výkony na majorech jsou překvapující.

Kvalifikované týmy

FaZe Clan – Tým FaZe se proslavil přes hru Call of Duty, ale ve hře CS:GO toho moc neukázali.


GODSENT – Tým, který založil bývalý hráč Fnatic. Nakonec z toho vzešlo, že si GODSENT a Fnatic proházeli hráče.


mousesports – Tým, který má potenciál něco dokázat. Ukazují dobré výkony a hlavně dokážou překvapit, když protivník vyhrává. Svůj poslední turnaj vyhráli 14.2.2016 a to byl Major.


North – Bývalý hráči Dignitas přešli k fotbalovému týmu F.C. Copenhagen, protože v Dignitas už skončila smlouva a hráči již nechtěli pokračovat v hraní u organizace.


OpTic Gaming – Je to spíše nedoceněný tým, ale jejich výkony ukazují, že patří k těm lepším týmům. Dokázali vyhrát jak major, tak i mnoho dalších turnajů, kde se nehrálo o malou částku.


Team EnVyUs – Tým složený z nejlepších hráčů, který dokázal vyhrát to, co se odehrávalo. Bohužel poslední dobou měli menší smůlu.


G2 Esports – Známá organizace, která umí odehrát velmi dobře svojí hru.

HellRaisers – Tým, kde hrají po boku dva slovenští spoluhráči Zero a STYKO, jejich sen je dostat se na major. Což se jim splnilo.

Prizepool

1.místo – $500,000 + Legend Status.
2.místo – $150,000 + Legend Status.
3. – 4.místo – $70,000 + Legend Status.
5. – 8.místo – $35,000 + Legend Status.

Jaký tým myslíte, že zaboduje a odnese si hlavní výhru?