League of Legends

NA LCS 1. týden

První dva hrací dny evropské LCS už máme za sebou a to znamená jediné. V noci ze soboty na neděli začalo LCS i za velkou louží. V krátkém článku si pojďme představit všechny zápasy prvního týdne z americké soutěže.

První hrací den – sobota 21.1.

Novou sezónu zámořské LCS zahájí dva největší soupeři o titul Team Solomid a Cloud9. Zatímco C9 řešili změny v jungli, TSM museli zaplnit vzniklou díru na pozici marksmana po ohlášené pauze Doublelifta. Podle prognóz by měli po změnách vyjít jako mírní vítězové Cloud9 v čele s Jensenem. Jestli byly prognózy správné se dozvíme již brzy. V druhém nočním zápase bude k vidění Team EchoFox a Phoenix1. Oba týmy prošli značnou obměnou. U Phoenix1 budeme moci vidět hráče jako Ryu nebo Arrow na druhé straně třeba Loopera s Froggenem. Všechny aspekty naznačují velmi zajímavý zápas.

Zápasy po deváté hodině večerní nejsou již tak zajímavé, ale stejně se bude na co dívat. V prvním večerním zápase se objeví Counter Logic Gaming proti Teamu Liquid. CLG si udrželi svou sestavu bez jediného škrábance, na druhé straně Liquid přivedli Reignovera a na post ADC se vrátil Piglet. Více šancí v tomto zápase dávám CLG nejenom kvůli lepším hráčům, ale také lepší sehranosti díky zachování roasteru. Dalším zápasem bude souboj mezi Team EnVyUs a FlyQuest Esports. Ani jednomu z týmů se nedávají velké šance na postup ze skupiny, proto tento zápase nezaujme mnoho fanoušků. V tomto utkání favorizuji FlyQuest Esports, kteří neprošli přes zimu žádnými změnami v soupisce.

Zápasy dohrány!

Druhý hrací den – neděle 22.1.

Druhý den, další várka čtyř zápasů. V prvním utkání uvidíme EchoFox proti Immortals. Immortals přes zimu razantně obměnili soupisku a nyní v jejich řadách uvidíme například Dardocha. Jestli si tahle parta sedne – uvidíme, ale více bych favorizoval lišky. Dalším zápasem bude souboj Dignitas a Phoenix1. Dignitas stejně jako Phoenix1 přivedli korejské posily, takže u nich uvidíme Ssumdaye a Chasera. Více šancí v tomto zápase bych dal fénixům, kteří přivedli lepší korejské posily.

Ve večerních utkáních se proti sobě utkají Team SoloMid proti Immortals a EnVyus versus Counter Logic Gaming. V prvním utkání dvou známých amerických organizací favorizuji partu kolem Bjergsena. I přese všechnu snahu Immortals si nemyslím, že mají šanci nějak výrazně TSM zaskočit. Podobné šance jako TSM dávám ve druhém utkání Counter Logic Gaming.

 

Třetí hrací den – pondělí 23.1.

Třetí a zároveň poslední zápas hracího týdne nám nabídne pouze dva zápasy. V souběžně hrajících se utkáních uvidíme Dignitas versus Cloud 9 a Team Liquid proti FlyQuest. Jak jsem již avizoval, v prvním utkání se pokusí Dignitas zastavit C9. Dignitas prošli spoustou změn, takže mají v začátcích handicap a i proto jim v souboji proti Cloud 9 dávám velmi malé šance. Pětice v čele s oblíbeným Sneakym by si měla dojít pro hladké vítězství. Ve druhém utkání by si měl Team Liquid poradit s bývalým Cloud 9 Challenger týmem ve dvou utkáních a ukázat svou sílu.

Na jaký zápas se těšíte vy?