Counter-Strike: Global Offensive

CS:GO IEM Katowice – Astralis vítězové!

Po velmi dramatických duelech ve skupinách se odehrává další překvapení v playoff. Ze skupin vypadly domácí Virtus.pro, po kterých vypadly také NiP, SK Gaming, Fnatic, Cloud9. Z velkého očekávání se stala velká smůla.

Finále

První hra se odehrála na mapě Cache, kterou picknuli FaZe. První kolo vyhrálo s klidným dechem tým FaZe. Po třetím kole hráči z týmu Astralis NiKo a karrigan dokázali vyhrát kolo proti čtyřem hráčům. V tomto zápase jsme mohli vidět mnoho zajímavých situací jako například, kde hráč karrigan vyhrál sám kolo 1vs3. I přes toto všechno tuto mapu vyhrávají FaZe. Jako druhá mapa byla Overpass, kde ihned na začátku  dupreeh díky třem killům vyhrává první kolo. Po eco kolech dokázalo FaZe otočit na skóre 3:3. Prví část druhé mapy vítězili FaZe. Dupreeh předvedl svůj výkon s pistolí Desert-Eagle a dokázal si na svůj účet připsat další ACE proti plnému nákupu od FaZe. Astralis se vzchopilo a dokázali otočit hrát a odnášejí si výhru druhé mapy. Jako třetí mapa byla Nuke. Hráč Dupreeh ukázal svoje zkušenosti a dokázal dát clutch 1v3, díky kterému se rozhodlo o výsledku této mapy a opět dánský celek si odnáší další výhru. Jako poslední mapa v tomto finále bylo Inferno. První kolo za CT vyhrálo FaZe, avšak nákup neměli dlouho. Astralis nakoupili SMG zbraně a dokázali vyhrát druhé kolo. Na poslední kolo v této části stihnul hráč allu dát ACE proti týmu Astralis se zbraní AWP. I přes velkou snahu na straně FaZe si třetí vítězství v tomto finále odnáší Astralis a díky tomu si odnášejí domu titul vítěze IEM Katowic s dotací $100,000.

Semifinále

Nikola „NiKo“ Kovač a Fabien „kioShiMa“ Fiey dokazují, že patří do top týmu jako je FaZe. Nedávno NiKo přestoupil od mousesports do této organizace a jde vidět, že dokazují své kvality. První zápas, který se udál v semifinále bylo FaZe proti brazilskému celku Immortals. FaZe ukazuje svoje výkony nejen ve hře Call of duty, ale také v Counter-Strike. Dokázali vyhrát na Immortals 2:0 na mapy a postupují do finále, které se odehraje 05.03.2017 v 18:30

Hned po FaZe s Immortals jsme mohli vidět Astralis proti Heroic.  Tyto dánský celky se už několikrát proti sobě utkali, avšak výsledky byly vyměnitelné. První hra se odehrála na mapě Train. Tým Astralis ovládnul první půlku hry za stavu 8:7, start i konec hry pro ně dopadl dobře a vyhrávají první mapu za stavu 16:12. Druhá hra se hrála na mapě Nuke, první část byla jednoduchá pro Astralis a vyhrávají za stavu 12:3. I po velké snaze Heroic se do finále dostávají Astralis za stavu 16:12 po poslední mapě.

 

Osmifinále

FaZe Clan s Heroic se automaticky dostali automaticky do semifinále, protože obdrželi nejvíce bodů ze skupin, zatímco North  se popere o postup s Immortals a Astralis bude bojovat proti Na’vi se slovenským sniperem Guardianem.  Jako první duel byl Immortals proti North, kde brazilští hráči po boku s novou posilou fnx dokázali porazit silný dánský celek North za stavu 2:1 na mapy.

Jako druhý duel v 17:00 začalo Astralis proti Natus Vincere. Hráč Ladislav „GuardiaN“ Kovács si dokázal napsat na svoje konto další ACE proti dánskému celku. Avšak krásná akce od Guardiana bohužel nestačilo a na mapě Mirage prohráli 16:11. Druhá mapa, kterou picknuli Astralis se odehrála Nuke. Už podle hraní šlo vidět důvod picknutí této mapy, protože je to silná stránka od týmu. Astralis dokázali porazit Na’vi 2:0 na mapy a postupují do semifinále.

Český stream – www.twitch.tv/esl_czsk
Oficiální stream – www.twitch.tv/esl

Kdo je Váš favorit pro celkového vítěze titulu?