Counter-Strike: Global Offensive

NORDIC ESPORTS ACADEMY!

Jste připraveni na jeden z největších eSports bootcampů ve Finsku?

Nordic eSports Academy je unikátní projekt, zcela nevídaný svého druhu, pořádán finskou Univerzitou aplikovaných věd v Kajaani společně ve spolupráci se sportovní akademií Vuokatti Ruka Sports, kde trénují národní olympijské hvězdy. Pokud máš ambice na to, posunout svůj CS:GO hráčský level o několik kategorií výš v mezinárodním prostředí, tak přesně tahle letní eSports škola je ta pravá zkušenost pro tebe, navíc každý účastník po absolvování bootcampu získá 10 kreditů (10 ECTS), které může použít ke svému dalšímu vzdělání.

CS:GO turnaj se bude konat tento červenec ve Vuokatti.

Samotný bootcamp zahrnuje čtyř týdenní série přednášek, workshopů a tréninkových lekcí od 12. června do 6. července pro 80 až 100 studentů z celého světa.  Završením letní školy je třídenní CS:GO turnaj v nedalekém městě Vuokatti, kde týmy zúročí svoje nasbírané znalosti a ten výherní si odnese celkovou částku 10 000 euro (269 315 ,- Kč), což je největší možná výherní cena jakou Finsko kdy vidělo.  Je možné se zaregistrovat buď individuálně a poté vytvořit tým, nebo ve skupinách s maximálním počtem 5 hráčů.

Tento rok je tréninkový element zaměřen především na Counter-Strike:Global Offensive, avšak cílem bootcampu obecně je pomoci hráčům k vylepšení jejich výkonu napříč všemi možnými hrami.

Letní škola kulminuje v třídenní turnaj (od 7. července do 9. července) s celkovou výherní částkou 10 000 euro, o kterou si zasoutěží osm nejlepších týmů bootcampu společně s dalšími osmi hostujícími týmy, které zahrnují, jak TOP finské hráče, tak i ty mezinárodní.

Bootcamp je rozdělen do 5 modulů – business koučing, fyzický koučing, lekce mentálního charakteru, aby hráč zjistil, jak jeho mentalita ovlivňuje celkový výkon, herní trénink a testování hracích schopností.

Vývoj nejnovější techniky měření hráčova výkonu na Univerzitě aplikovaných věd v Kajaani (KAMK). V popředí: projekt manažer, Kyösti Koskela. Hráč: community manažer, Niklas Pehkonen

Samotné testování hracích schopností, je nový prvek softwaru a fyziologických měřících přístrojů vyvinutých univerzitou aplikovaných věd v Kajaani (KAMK), které měří řadu ukazatelů výkonu hráče. Podobně jako sportovci v tradičním sportu, tak i eSports hráči mají možnost průběžně zaznamenávat změny svého výkonu. Tento testovací systém je nejen velkou příležitostí pro všechny týmy bootcampu, aby se zapojily do vývoje softwaru už od samého počátku, ale také pro budoucí použití.

Variace přednášek, workshopů a praktických kurzů pro zlepšení hráčova výkonu budou prováděny kombinací místních, národních odborníků a mezinárodních “gurus“, kteří přiletí speciálně do Finska předávat svoje zkušenosti všem účastníkům bootcampu. Velké mezinárodní kapacity zahrnují jména jako například Joona “natu“ Leppänen, profesionální CS:GO hráč, který ukončil svoji kariéru před dvěma lety a přesunul se k tréninku týmu Ninjas in Pyjamas a komentování eSports turnajů, avšak je velice uznávanou finskou eSports legendou s mnohaletými zkušenostmi a dnes se specializuje především na strategický úhel ve hře, důležitost mentality a jak efektivní trénink a analýza výkonu ovlivňuje zlepšení hráče.

Joona Leppänen

Další ikonou, která bude předávat svoje znalosti je sportovní psycholožka Mia Stellberg, která pomohla týmu Astralis k dosažení skvělých výkonů během několika turnajů v řadě.  Nebo také Ville “cisu“ Leppälä, kouč v Good Game Squad-project a profesionální CS:GO hráč, kterého si někteří mohou pamatovat z týmu Roccat.

Mia Stellberg

Hlavní cílovou skupinou, na kterou jsou praktické moduly bootcampu primárně soustředěny, jsou všichni eSports nadšenci ve věku od 16 let a více, ačkoliv realistickým očekáváním jsou hráči od 16 let do 30 let. Nordic eSports Academy se především zaměřuje na mladší část spektra, protože tohle jsou přesně ti, kteří začínají a mohli by získat největší užitek z koučingu specifického pro eSports hráče.

A jaké je cenové rozpětí? Bootcamp stojí pouze 150 eur (4039,- Kč) za účastníka (plus ubytování), který poté bude mít šanci zaplatit 100 eur (2693,- Kč) za vstup do předkvalifikace turnaje během bootcampu.  Každý, kdo zaplatí požadovanou částku, získá bezplatnou dopravu z Kajaani do Vuokatti na místo konání každý den a catering zdarma po dobu celého turnaje.

Nordic eSports Academy 2017 je vůbec první ročník svého druhu a již v tuto chvíli získal uznání mezinárodní úrovně s publikacemi článků v Esports Insider a Ilta Sanomat. Do budoucna má Univerzita aplikovaných věd v Kajaani (KAMK) velké plány, jak posunout další ročníky na ještě větší úroveň a získat tak větší publikum.

Tento bootcamp je rozhodně nejen skvělou a dobře podporovanou iniciativou, ale také potvrzuje, že Finsko uznává eSports jako oficiální sportovní disciplínu. Registrace na bootcamp a turnaj už začala, avšak s limitovaným počtem možných registrací, které se rychle plní.

Zaujal Vás koncept Nordic eSports Academy 2017?

Možnost reigstrace je právě zde – http://nordicesports.academy/registration

 

Více informací je možno nalézt na oficiálních stránkách: http://nordicesports.academy/ nebo na facebooku: http://facebook.com/nordicesportsacademy