League of Legends

Skupinová fáze MSI 2017!

Skupinová fáze MSI 2017 je již minulostí a my známe jména všech čtyř postupujících týmů do vyřazovací fáze. A které týmy to jsou? Na to se nyní společně podíváme a jednotlivé týmy si rozebereme.

 

 

  1. SK Telecom T1

Od SKT jako od trojnásobných světových šampionů se čekalo, že si bez větších problémů poradí s každým soupeřem a budou postupovat z prvního místa. Dle očekávání se tak i stalo, ale ani tým okolo Fakera se neobešel bez proher. Po dvou prohrách s ostatními asijskými celky končili skupinovou část se skóre 8 : 2.

 

  1. Team WE

Team WE, dříve World Elite se nám na turnaji představil jako vítěz čínské LPL s nepříliš známými jmény a tak nikdo moc nevěděl, co od nich čekat. I tak LPL patří k těm nejsilnějším ligám vůbec a WE potvrdili proč jsou zde na turnaji. Minimálně jednou dokázali porazit každého soupeře a se skóre 7 : 3 si odnesli druhé místo skupinové fáze.

 

  1. G2 Esports

Evropští G2 si určitě chtěli na letošním MSI vytvořit lepší obrázek než předposlední místo, které z tohoto turnaje odnášeli loni. G2 ale ukázali, že letos jsou v mnohem lepší formě, a i přes nějaké to zaváhání, se jim podařilo ukořistit třetí místo a postup do další části.

 

  1. Flash Wolves

Taiwanští Flash Wolves byli po výhře na IEM určitě pasováni do role hlavních kandidátu těch, kteří zastaví rozjetý vlak v podobě SKT.  Částečně se jim to podařilo, když je dokázali porazit v jednom ze svých vzájemných zápasů, ovšem nebyly to výkony, které jsme od FW očekávali. V Tiebreaku pak nakonec porazili TSM, které poslali z turnaje domů.

 

  1. Team SoloMid

Velké zklamání pro většinu fanoušků je rozhodně umístění TSM na předposledním místě. I když končili se stejným skóre jako G2 a FW, tak kvůli horším vzájemným zápasům a následně prohranému Tiebreaku se jim nepodařilo postoupit.

 

  1. GIGABYTE Marines

Od Wild Card týmu se téměř s jistotou očekávalo poslední místo. Mariňáci ovšem ukázali, že s nimi musíme do budoucna počítat. Dokázali nám, že umí porazit i týmy TSM, G2 nebo WE a předváděli výkony za které se rozhodně nemusí stydět.

 

Tento týden nás čekají vyřazovací zápasy, kde se proti sobě utkají SKT s FW a ve druhém zápase pak G2 a Team WE.