League of Legends

MSI 2017 mělo jasného vítěze!

MSI 2017 je za námi a my už víme, jak celý turnaj dopadl. Vítězství si pro sebe „nečekaně“ dokázali urvat hráči týmu SK Telecom T1, kteří za celý turnaj prohráli pouze tři hry.

 

 

Minulý týden nám nabídl nejprve dvě semifinálové BO5 série, které dopadly podle očekávání tak půl na půl.

Od SKT se asi nečekalo, že by měli mít nějaké problémy s postupem do finále, ale mnoho lidí vkládalo do Flash Wolves naděje na zdramatizování této série. Žádné drama se ale nekonalo, a tak se z výhry 3:0 radovali úřadující světoví šampioni. Faker a spol nedali týmu FW nejmenší šanci a trestali každou chybu.

Druhé semifinále naší pozornost přitáhlo více, a to protože se v něm utkali evropští G2 Esports s čínskými mistry z Týmu WE. I když jsme fandili a doufali v to, že G2 nám předvedou skvělé hry a podaří se jim postoupit do finále, málo kdo předpokládal, že se tak opravdu stane. Až na jedno malé klopýtnutí, v podobě jedné prohrané hry, nám G2 ukázali, že na tento turnaj přijeli opravdu připraveni a dokázali si s týmem WE poradit 3:1.

 

Týmy si rozdělily prize pool v hodnotě 1 650 000 $.

 

Ve finále se nám tedy střetli celky G2 a SKT T1, a že bylo na co koukat. Evropští hráči vlétli do série pěkně po hlavě a naprosto s přehledem diktovali počátek zápasu. Největší podíl měl na tom bez pochyby chorvatský midlaner Perkz v barvách G2, který naprosto decimoval Fakera a vypadalo to, že si Evropa vezme první hru pro sebe. Jenomže, to by nesměli hrát proti SKT. Ti se špatného začátku nezalekli a dokázali stav celé první hry otočit a dostat se do vedení 1:0. Začátek druhé hry se nesl v duchu té první. G2 si dokázali vytvořit slušný náskok a šel z nich hodně velký respekt. Naštěstí se poučili z předchozí hry a dokázali vyrovnat stav série po velice přesvědčivém výkonu. Bohužel, v tuto chvíli korejský celek opět ukázal, proč je nejlepší na světě. SKT se hodně rychle oklepali z jedné prohrané hry a následující dvě už byly jasně v jejich režii.

Sečteno, podtrženo: SK Telecom T1 vyhráli další mezinárodní turnaj a vypadá to tak, že jejich nadvláda ještě nějakou dobu potrvá. G2 se ale rozhodně nemají za co stydět. Je jasně vidět, jak jejich výkony stoupají nahoru, a že jsou schopni plné konkurence i těm nejlepším týmům na světě.