League of Legends

League of Legends sekce na Hitpoint Finals 12!

Naše League of Legends parta si zajistila přímý postup na Hitpoint Finals ve Svitavách, i když první hra tomu vůbec nenasvědčovala.

 

 

První zápas proti eSubě dopadl naprosto katastrofálně a tým okolo Odstraňovače doslova přejel naše lolkaře a málokdo věřil, že by se v druhém zápase mohlo něco změnit. Naši kluci ovšem ve druhém zápase, jak se zpívá v jedné písni, roztočili hvězdná kola a všechno bylo fajn, fajn, fajnový. Jako kdyby nastoupil úplně jiný tým a během půlhodiny bylo srovnáno. Velký podíl na tom měl především náš marksman Matyáš „Carzzy“ Orság, který se svým Dravenem posbíral celkem 12 killů a své veledílo dokonal zničením nepřátelského nexusu.

V tuto chvílí nás od jistého postupu dělila jediná výhra, kterou jsme potřebovali získat proti celku Fraternitas. Co si budeme povídat, začátky obou her proti FTS nevypadaly zrovna jako z učebnice a naši kluci odevzdali hned několik killů, ale co se týče goldového rozdílu, ten nebyl nikdy nikterak velký. Jakmile přišla dvacátá minuta, tak náš tým začal opět naplno úřadovat a ani jedna z her nepřekročila hranici půl hodiny.

Po třech vyhraných a jednom prohraném zápase byl tedy výsledek jasný. Skóre 12 – 2 znamenalo, že jsme se posunuli na dělenou první příčku s eSubou. Vzájemné zápasy totiž dopadly 1 : 1 a oba dva celky jednou během ligy podlehly týmu eXtatus. Nás i eSubu tedy čeká poslední vzájemný tiebreaker zápas, ve kterém se rozhodne, který z týmů postoupí z první příčky.

O týmech, které si zahrají playoff také ještě není rozhodnuto. V posledních týdnech se totiž spodní část tabulky značně promíchala a tak je tu i reálná možnost, že na Finals ve Svitavách uvidíme i Herdynův tým Play With Soul. Podle dosavadních výsledků se dá předpokládat, že třetí příčku si zajistí tým eXtatus a zbytek týmů se bude prát o poslední postupovou pozici.