League of Legends

Z HITPOINT FINALS ODVÁŽÍME DRUHÉ MÍSTO

Esubu se nám zlomit nepodařilo ani na zimních Finals.

Poslední předvánoční víkend se ve svitavské Fabrice opět otevřely brány všem fanouškům elektronického sportu. Konal se již 13. ročník Hitpoint Finals a náš Legue of legends tým tam rozhodně nemohl chybět. Stejně jako v létě náš tým doplnily celky eSuba, eXtatus a Play With Soul. Narozdíl od  letních Finals jsme v semifinále potkali tým Play With Soul v čele s Pavlem „Herdynem“ Mikešem, pro něhož byl tohle poslední turnaj jeho kariéry.

V první hře této série jsme ukázali naši sílu a v celku s přehledem jsme šli do vedení 1:0. Kdo si ale myslel, že tohle bude jednostranná série z naší strany tak se velice pletl. PWS se totiž dokázali v druhé hře perfektně vrátit a správně zahrát jejich týmovou kompozici a vyrovnat tak sérii na 1:1. Šlo se tedy do třetí hry ve které šlo o všechno. Začátek hry nám nevyšel podle představ a v určité fázi hry jsme se dostali pozadu až o 7 tisíc goldů. Zachovali jsme ovšem chladnou hlavu a vyhraný team fight a následný call na Barona Nashora započal náš comeback v této hře. Než skončil replay této akce už se bojovalo znovu a to již u báze týmu PWS. Přichází ACE z naší strany a hned poté zničení nepřátelského Nexusu. Semifinále jsme tedy vyhráli v poměru 2:1 a mohli si zbytek soboty odpočinout.

Neskutečně unavení a vyčerpaní jsme v pondělí, ano opravdu v pondělí okolo půl jedné ráno nastoupili k finálovému utkání proti celku eSuby. Do tohoto utkání jsme nastupovali s tím, že můžeme akorát překvapit. První hra byla velmi vyrovnaná. Zvládali jsme držet s eSubou krok. Nevyhnuli jsme se ovšem chybám a tak jsme první hru bohužel prohráli. Druhá hra už byl jasný přejezd ze strany našich soupeřů. Ne příliš dobrý pick nám nepřinesl nic dobrého a druhou hru jsme prohráli poměrně rychle. Esuba znovu potvrdila post domácí jedničky a zaslouženě odvezla ze Svitav titul.

PWS se nakonec nepodařilo obhájit třetí místo z léta a eXtatus si výhrou 2:0 zajistil bronzové medaile. My se museli opět spokojit se druhým místem a stříbrným kovem.  Zlato tedy opět sebrala eSuba.

Svitavský dav ale opět ukázal proč je tím nejlepším a to i přes to, že je nebylo nejvíce slyšet u League of Legends tak, jak jsme byli zvyklí. Největší řev si tentokrát rozhodně zaslouženě získalo finále v Counter Striku mezi týmy eEriness a Majestic Lions, kde svoji kariéru po nervy drásajícím boji úspěšně končil Roman „Blade“ Pilný.