League of Legends

Jaký byl náš rok 2017?

Rok 2017 je za námi a je na čase, abychom se ohlédli za našimi úspěchy i neúspěchy. 

 

 

LEAGUE OF LEGENDS

Co si budeme povídat. Tento rok bychom mohli nazvat jako rokem druhých míst. Obzvlášť co se našeho  LoL týmu týče. Ale hezky popořadě. Na začátku roku jsme pod svá křídla nabrali novou soupisku ve složení Necromartin, cpt. Lipánek, Ordno, Carzzy, MjrDee a Denyk jakožto coach. Lipánek ovšem v týmu příliš dlouho nevydržel a byl nahrazen vycházející hvězdou naší scény Sawyorem. Této soupisce se dařilo vítězit na online cupech úspěšně, první zkouška je ale čekala na offline finále Tiger Masters. Zde místo Carzzyho nastoupila nová hvězda týmu H2K Sheriff. Zde začalo naše prokletí tohoto roku a ve finále jsme podlehli celku Majestic Lions a odvezli si tak stříbro.

Na Y-Games nastoupil mix tým s názvem Slotova Garda, který jsme tam ovšem mohli vidět v dresech Inside Games. Tento mix složený ze současných i bývalých hráčů dokázal vybojovat zlato a získat si tak na této slovenské lance titul.

Další offline akcí byl MSI Masters Cup konaný v prostorách prodejny Digitor v Brně. Zde kluci v upravené soupisce s Rusem na midu a Tarkym na pozici supporta brali opět druhé místo, když si ve finále neporadili s týmem eSuba.

Do tehdy největší zkouška minulého roku nás čekala na začátku léta, kdy jsme nastoupili na Hitpoint Finals 12 ve svitavské Fabrice. Neskutečný kotel hnal celý náš tým kupředu a atmosféra  zde byla dech beroucí. V semifinále jsme proti některým očekáváním lehce porazili tým eXtatus a ve finále se opět střetli s eSubou. Série, která se protáhla snad do 2 hodin do rána ale nakonec pro nás skončila opět druhým místem když jsme nezvládli třetí rozhodující mapu.

Po letních Finals se část soupisky rozhodla odejít do eXtatusu a tak na nás bylo, abychom do MČR poskládali nový schopný tým. To se nám podařilo více než dobře a s velkou parádou jsme oznamovali novou hvězdnou soupisku. Cekutka, Vinxen, Zoiren, Freeze, Tarky a Necromartin. To byla soupiska která na sebe strhávala velkou pozornost především díky návratu Freeze na domácí scénu.

Bohužel se na týmu podepsala velmi krátká příprava a nedostatek času na trénování a na Mistrovství České republiky jsme podlehli týmu eXtatus už v semifinále, co nám na morálce rozhodně nepřidalo.

Před námi tedy byla poslední akce roku, a to Hitpoint Finals 13. Během ligy proběhla spousta změn a do posledního týdne jsme si nebyli jisti, v jaké soupisce vlastně na Finals odjedeme. Nakonec jsme se tedy dostali opět do svitavské Fabriky a to ve složení Necromartin, Vinxen, Dread, Freeze a Tarky. Stejně tak, jako v létě nás i tady doplnila trojice týmu eSuba, eXtatus a Play With Soul. V semifinále jsme zde narazili na Herdynovu partu a nutno dodat, že to byla bitva vskutku napínavá až do konce. První hru jsme s přehledem vyhráli a všechno nasvědčovalo tomu, že zde to bude rychlý proces. PWS ale vstali z popela jako Fenix a vítězstvím v druhé hře se vrátili do této napínavé série. Ani třetí hra se pro nás nevyvíjela dobře. V jednu chvíli jsme dokonce prohrávali o 7 tisíc goldů a vypadalo to s námi zle. Zkušenosti kluků se ovšem projevily na plno a dva vyhrané team fighty nás poslali do finále proti eSubě. Vzhledem k tomu, že finále začalo někdy okolo půlnoci, byla klucích hodně podepsaná únava. V první hře se snažili držet a vypadalo to, že by mohlo jít o vyrovnanou sérii po tom, co na první mapě těsně prohráli. Ovšem ve druhé mapě eSuba ukázala proč byla domácí jedničkou a udělala s našim týmem rychlý proces. Rok 2017 jsme tedy zakončili jak jinak než druhým místem.

Co s League of legends sekcí bude v roce 2018 zatím není jisté, o všem vás ale budeme neprodleně informovat.

 

HEARTHSTONE

Hearthstone sekce nám letos dělala velkou radost a skvěle barvy naší organizace reprezentovala. Kluci dosáhli na spoustu úspěchů a společně se teď na nějaké z nich podíváme.

Začneme od těch větších turnajů. První Dreamhack na kterém jsme se představili byl ten ve Valencii. Tato akce ale pro nás bohužel nebyla příliš úspěšná. Kluci skončili těsně před TOP 16 a bylo důležité ať tento turnaj rychle dostaneme z hlav a soustředíme se na Dreamhack Winter.

Na zimní Dreamhack do Švédska jsme tedy odjížděli s velkým odhodláním a nadějí na získání co nejlepších příček. Naši hráči, kteří zde byli v plné sestavě neudělali žádnou ostudu a dokázali se probojovat do TOP 16. Výhru v hlavním turnaji jsme sice neslavili ale prvenství se nám podařilo urvat v side eventu. Na Dreamhacku Winter jsme tedy byli našimi hráči skvěle reprezentováni.

Dalším velkým turnajem pro nás bylo Mistrovství České republiky. Zde jsme měli zcela největší zastoupení naší sekce. Ovšem ani hojný počet našich hráčů a veškerá jejich snaha na obhajobu titulu nestačila. Power zde vybojoval třetí místo a pohár jsme si tedy domů znovu neodvezli.

Prokletí druhých míst se netýkalo jen naší LoL sekce ale potvrdilo se i u na poli kartičkářů. Na Tiger Masters jsme obsadili 2., 3. a 4. místo a nezbývá nám než doufat, že příští všechna tato prokletí prolomíme a budeme opět sbírat tituly.

Důležitým milníkem tohoto roku bylo i to, že Findan se začal pravidelně věnovat stremování. K němu se snaží připojit Power s Pardubem. Dále jsme se také tento rok zúčastnili téměř všech turnajů Game On, kde jsme pravidelně obsazovali přední příčky. Hráčům se dařilo i na laderru, kde pravidelně obsazovali velmi vysoký rank v legendě.

Vyjádření manažera HS sekce Aspiho:

„Chtěl bych tímto vyjádřit veliký dík naší nové posile Tessovi, který se stal v průběhu roku druhým manažerem a neskutečně mi pomáhá. Nedokáži si bez něj představit fungování sekce a pevně věřím, že společně s ním bude sezóna 2018 jenom naše!“