Counter-Strike: Global Offensive

V4 Future Sports Festival vítězí Mousesports

Finále bylo doslova neočekávané, avšak česko-slovenští zástupci Tomáš „oskar“ Šťastný a Martin „STYKO“ Styk si se svými spoluhráči Mousesports odnesli nádhernou trofej s dobrou dotací.

Mousesports se ocitl ve skupině spolu s českým profesionálním týmem eXtatus, kteří je dokázali trošku potrápit, avšak Mousesports si s nimi dokázali i přes trápení poradit. Ovšem ve druhé skupině se ukázala druhá česká organizace Dark Tigers, která remizovala proti HellRaisers. Zbytek jejich zápasů například proti FaZe byly osudný a tyto dva český týmy si odnáší poslední dvě místa.

Do playoff postoupili FaZe a Mousesports, kteří měli ve skupinové fázi skóre 5:1. K nim se připojili HellRaisers a polská elita Virtus.pro. Virtus.pro po několika letech udělalo změnu v sestavě, kdy vyměnili jednoho hráče s týmem Kinguin. Přesněji šlo o záměnu hráče MICHU za TaZe.

Virtus.pro dokázal, že neustále patří k top týmům, neboť porazil světovou jedničku FaZe 2:0 na mapy a ve finále pak vyzval Mousesports, kteří poráží HellRaisers 2:0 v playoff. Finále se odehrávalo formátem BO5, avšak stačily pouze tři mapy, neboť ve finále Mousesports v poslední mapě těsně vyhrává 2:1 na mapy a odnáší si první místo s trofejí a k tomu 200 000€. Ovšem, to není všechno. Český sniper Tomáš „Oskar“ Šťastný si za svůj výkon odnáší MVP turnaje hodnocené portálem HLTV.org!

Celkové umístění týmů

1. Mousesports – 200 000€
2. Virtus.pro – 100 000€
3 – 4. FaZe Clan, HellRaisers – 50 000€
5 – 8. GameAgents, eXtatus, Dark Tigers, x-kom Team – 25 000€

Zdroj – HLTV.org