Inside GamesKappaLeague of LegendsMSIOzone Gaming

Druzí, ale přesto vítězní.

Náš League of Legends tým si ze Svitav přivezl sice druhé místo, pro nás jsou ale vítězové.

Minulou sobotu se konal druhý ročník kvalifikace do ERL s názvem Hitpoint Legends. Jelikož jsme v prvním ročníku této nové soutěže chyběli, chtěli jsme podat co nejlepší výkon. Na turnaj jsme postupovali jako seed číslo čtyři, tedy jako největší outsiděři s nejvyšším kurzem na výhru. Společně s námi se do Svitav probojovaly také celky eSuba, Furca a Majestic Lions. Právě Lvi byli našim soupeřem v semifinále, jelikož postupovali z první příčky v lize.

Parta složená z hráčů Dreedy, Daweee, Dread, Charca a Sufon se tedy v neděli ráno ve svitavské Fabrice připravovala ke svému prvnímu vystoupení. Nutno dodat, že nervozita byla na místě. Například pro Daweeeho to byl vůbec první offline event a třeba takový Dreedy si chtěl určitě zlepšit chuť po jeho ne příliš povedené premiéře v jarním splitu.

Tréma se ovšem dostavila a my jsme rychle poznali, že tato série nebude vůbec jednoduchá. Celkem rychle jsme prohráli první dvě hry této BO5 série a začínalo to vypadat na jednoznačnou a rychlou záležitost ve prospěch Majestic Lions. Pak ovšem přišel zlomový moment, Dread si poprvé na turnaji pickuji svoji Akali a začínají se dít věci. Než jsme se nadáli byla série vyrovnaná na 2:2 a většina lidí, která nás za stavu 0:2 odepisovala teď jen zírala s otevřenou pusou. Strhující závěr nám nabídla poslední rozhodující hra, která byla nesmírně vyrovnaná. Zlomový moment nastal ve chvíli, kdy se Dreadovi podařilo v nepřátelské jungli v 1v5 situaci odchytit soupeřícího junglera, který byl v tomto zápase jednoznačně největší hrozba. Sebrali jsme dva killy a v tuto chvíli byly death timery tak vysoké, že jsme mohli jít pro nepřátelský Nexus.

Po tomhle zápase jsme se stali hvězdami Legends. Nezáleželo na tom, komu fanoušci fandili. Pro podpis či fotku si přišla snad celá Fabrika a gratulace byly na místě. Kluky tato téměř 6 hodin trvající série zmohla natolik, že v závěrečném finále proti celku eSuby nesebrala ani jednu mapu. Na druhou stranu, eSuba byla velice dobře připravená a ukázali jsme, že i proti takovému týmu jsme schopni něco uhrát. Myslím, že můžeme říci, že tohle pro nás bylo to nejkrásnější druhé místo v historii a náš reverse sweep se zapsal do kroniky Hitpoint Legends.