Inside Games

Inside Games představuje novou streamerku?!

Máme pro Vás exkluzivní rozhovor s velice talentovanou streamerkou Nikolou „Nuuky“ Pilařovou. Nuuky není jenom gamerka, ale i velice nadaná umělkyně.

Nuuky art Gnar

Ahoj Nuky pro ty, co tě ještě neznají se nám v krátkosti představ.

Jmenuji se Nikola Pilařová, na internetu vystupuji pod přezdívkou Nuuky. Můžete na mě narazit na Twitchi i na YouTube, kam se snažím pravidelně dávat nějaký obsah. Někdo mě dokonce může znát i pod mojí starou přezdívkou Lokiimka, pod kterou jsem před roky natáčela. V té době jsem natáčela hlavně hry a zabývala se editováním. Teď už je tomu trošku jinak. Většinu svého času prokreslím, což mi bere čas na hraní her, ale za to se mi díky tomu plní sny. Občas spáchám nějaký ten cosplay, ale beru to spíše jako zábavu než-li něco v čem bych chtěla vynikat. Co se mých obrázků týče, nejraději kreslím postavy z univerza League of Legends, nějaké to anime a nově jsem se vrhla i do navrhování skinů a postav, což je pro mě opravdu velká výzva, ale mám bláznivý sen – a to jednou něco vytvořit přímo pro Riot Games.


Nuuky snažící se tvářit jako, že opravdu chodí kreslit do parku.

Jaké byli tvé začátky a co tě k tomu vedlo, že jsi začala hrát hry? 

Moje začátky si bohužel nepamatuji, protože si je vlastně ani pamatovat nemůžu. Když jsem byla malinká vždycky jsem seděla taťkovi na klíně, když hrával on. Když jsem byla trošičku starší a začala chodit do školy, hrála jsem po škole se spolužáky a po večerech zase s taťkou. Z tohoto období jsem měla asi nejraději Need for Speed Underground, nikdy nezapomenu na ten okamžik kdy jsem dostala svolení závodit a ne jenom upravovat auta. Jak jsem postupovala do vyšších ročníků, hry se hodně vyvíjely a tak jsem hrála jednu za druhou, především neznámé tituly z výprodejů. Poté přišlo období MMORPG jako Metin2, 4story, Tera, Aion a spousta dalších. Na tyhle roky vzpomínám nejraději, RPGčka obecně byly, jsou a navždy budou mými láskami. No a pak to přišlo, kamarádi mi ukázali League of Legends. Bylo to úplně něco jiného a díky loru jsem se do lolka okamžitě zamilovala. Vždycky jsme se sešli u někoho doma a hráli až do rána. Sice jsem teď už starší a moc času na hraní nemám, ale na lolko nebo nějaké RPG se pár hodinek vždy najde. Kdo by potřeboval spánek, že?

Co tě vedlo k tomu začít streamovat?

Popravdě, sama nevím, co přesně to bylo. Ale pamatuju si, že jsem viděla mé vzory jak streamují na Twitchi a když jsem k nim přišla, byl to zážitek, který se těžce popisuje. Mít tu možnost komunikovat s někým ke komu roky vzhlížím byl úžasný pocit. Vždycky jsem měla problém s dosahem, zaujmout nové lidi a říkala jsem si, že tohle by mohla být úplně nová cesta, jak lidi zaujmout. Jenže streamování není tak nenáročné jako dělání videí, neměla jsem techniku ani rychlý internet a tak jsem ten nápad úplně zahodila. Když jsem nastoupila na střední, potkala jsem spoustu lidí, co Twitch sledovali a právě oni mi tehdy řekli, ať se nebojím a že to za zkoušku rozhodně stojí. Trvalo mi sice strašně dlouho než, jsem na všechno našetřila, ale za tu komunitu, co teď mám to stálo. Okamžitá zpětná vazba mě opravdu hodně posunula dopředu a mít za sebou tolik lidí, co mě podporují je pocit, který už bych za nic nevyměnila.

Jaké jsou náplně tvých streamů?

Streamuju převážně creative, při čemž tedy vždy kreslíme. Nově mám streamy rozvržené podle dní a náplň se tak mění. Streamuju momentálně třikrát týdně, takže mám tři témata, která se každý týden opakují. Jedno z nich je kresba pro diváky, kde kreslím obrázky na přání za moji virtuální měnu – pírka. Je to podle mě skvělé pro lidi, co by ode mě obrázek chtěli ,ale nemůžou si ho finančně dovolit. Po té je tu concept art, kde spolu s Twitch chatem vymýšlíme, jak by mohl daný skin či postava vypadat. Momentálně pracujeme na Pool Party Ahri a čeká nás Pool Party Aurelion Sol, SG Taric a Valkýra Kayle. Poslední téma je kreslení mých ilustrací pro můj nadcházející projekt – Ilustrovaný nástěnný kalendář s tématikou League of Legends inspirovaný zvěrokruhem.

Pokud chcete tyto krásné samolepky jsou nyní v prodeji.
Kontaktujte jí na Etsy nebo na Fanpage Facebooku.

Kde tě mohou diváci najít a sledovat?

Jako každý jsem snad úplně všude. Na
Facebooku
 http://facebook.com/nuukylive/ – tam přidávám především informace a rozdělané obrázky. 
YouTubu  https://1url.cz/WMuip – kde přidávám především speed arty, ale brzy přibudou i různé návody a vlogy.
Instagramu http://instagram.com/nuukyart/ – kam přidávám pouze hotové obrázky, jako takové mini portfolio.
Twitchi http://twitch.tv/nuukylive
Etsy
 https://1url.cz/TMuiG – pokud by někoho zaujaly mé obrázky více, tak jsem si nově založila i Etsy.

Jaké máš plány do budoucna?

Ráda bych se živila, alespoň z větší části kreslením. Pracuju na tom vším, čím jen můžu, ale rozhodla jsem se proto trošičku později. Proto jsem se rozhodla pokračovat ve studiu a jít na vysokou školu, při které si tento sen chci splnit. Myslím, že každý máme takový ten sen, o kterém prostě víme, že je nereálný – můj je ten, že bych ráda pracovala jako freelancer na pozici ilustrátor nebo concept artist pro Riot Games. I kdybych se k tomu nikdy nepřiblížila myslím, že moje zapálení pro tenhle bláznivý sen mě může dostat vysoko.

My ti děkujeme za rozhovor a chtěla by jsi našim fanouškům ještě něco sdělit?

Já také moc děkuju, Inside Games je skvělá organizace s ještě lepší komunitou, proto pokud se u mě kdokoli z fanoušků IG staví na streamu může počítat s milou odměnou!