Inside Games

Rozhovor s HS hráči o kvalifikaci na MČR

Za 14 dní konečně vypukne nejočekávanější událost České herní scény a tou je Mistrovství ČR v počítačových a mobilních hrách! Od 9. do 11. listopadu se můžete přijít na živo podívat na naše hráče ze všech sekcí na Brněnské výstaviště, kde se MČR koná (vše bude samozřejmě i streamováno, tak sledujte náš Facebook, ať vám nic neunikne). Z Hearhstonu máme zatím kvalifikované dva hráče a to Hekiho a PoweRa. Vyzpovídali jsme je na téma kvalifikace na MČR a pocity z nadcházejícího offlinu.

 

Sekce Hearthstone ve složení:

  • Daniel „PoweR“ Strmiska
  • Martin „Martim“ Masrna
  • Jan „Heki“ Karel
  • Jakub „Pardub“ Pardubský
  • Josef  „Jobsad“ Smutný

Tak kluci… jaké jsou pocity z kvalifikace na MČR? Prošli jste Sklizní, jak jste očekávali, nebo jste překvapili sami sebe?

Heki
Tak pocity se během hraní snažíš omezit, protože být v tiltu nebo naopak overconfident jsou jedny z nejhorších věcí, které se ti při hraní můžou stát. Po turnaji jsem byl rád, že jsem to doklepal a hlavně, že už je konec, protože jsem byl nemocný a bylo mi špatně. Proto ta poslední série proti Powerovi už za moc nestála, ale to nevadí, vrátím mu to na MČR 😉

PoweR

No spadl mi kámen ze srdce a rozhodně jsem si věřil, ono to ani jinak nejde že jo.

Co bylo klíčem vašeho úspěchu na Podzimní Sklizni? Jaký deck to „krájel“ nejlépe?

Heki
Za mě určitě Shudderwock Shaman. Vzal jsem 4 top balíčky, jejichž playstyle mi vyhovuje a docela dobře jsem odhadl techy.

PoweR
Kvalitní příprava, dobrý lineup a trochu štěstíčka. Jinak který deck to nejlíp krájel asi nejde říct, protože se hrál conquest a s každým deckem jsem musel pokaždé vyhrát. Ale před turnajem jsem hodně věřil dost podceňovanému Tempo Mágovi, který dokonce v posledním patchi dostal nerf.

Který protivník pro vás byl největší oříšek?

Heki
Dostal jsem 2x 3:0 od full aggra s Tempo Mágem, takže spíš než protivník byl pro mě problém tento lineup.

PoweR

Můj určitě Naruto hned v prvním kole, s ním jsem hrál prakticky totožné balíčky a rozhodovali opravdu maličkosti.

Teď pár otázek přímo o MČR: Jak se těšíte do Brna? Jak moc si věříte na pohár?

Heki
Do Brna jako takového se moc netěším, vloni tam kluky chytli revizoři xD, ale na MČR se samozřejmě těším hodně. Většina hráčů je z různých míst a po jednodenních akcích se vždycky rozprchnou, protože musí řešit cestu domů. Takže na mistráku je fajn i to, že je čas se s hráči potkat i jinak, než jen ve hře a užít si celou tu atmosféru kolem toho. Jinak: Heki giveth, Heki taketh, takže uvidíme, jak rozhodnou kola osudí. 😀

PoweR

Těším se neskutečně! Loni jsem skončil v semifinále, tentokrát bych svůj výkon chtěl ještě vylepšit a podívat se do finále, ideálně proti Hekimu

Kdyby jste si měli vybrat jeden deck, se kterým si věříte tak moc, že by jste s ním prošli celým MČR bez prohry, jaký by to byl?

Heki
Bohužel nerfli mi Giglingy. Rest in Peace, Good Evolve Shaman.

PoweR

Krom Druida, který je OP a bude dostávat bany, bych bral asi Baku Rogunu, silnej agresivní a hodně konzistentní balíček.

Koho se z dosavadní soupisky soupeřů „bojíte“ nejvíce?

Heki
Už z mládí si pamatuji moudro, které se mi hodí před každým turnajem.: „You do not know pain, you do not know fear.You are fighting Uruk-Hai!“

PoweR

Letos je MČR fakt našlapaný, tam si nejde vybírat. Ale nerad bych vyřazoval spoluhráče z iG anebo sparing partnera Vlčáka.