Inside GamesLeague of LegendsPUBG

MČR 2018 – zhodnocení

Tak je po víkendu a je za námi Mistrovství v počítačových hrách, které se odehrálo v na Brněnském výstavišti. MČR se zhostili i naše sekce LOL,HS a PUBG, které letos mělo premiéru na tomto turnaji. Naše sekce odehráli spoustu zajímavých zápasů a více se dozvíte dále v článku.

Sekce LOL ve složení:

  • Jakub „Dreedy“ Viceník
  • David „Daweee“ Násada
  • Jan „Dread“ Hrbáč
  • Tibor „Charca“ Charčenko
  • Dominik „Sufon“ Dvořák

 

V sobotu náš League of Legends tým čekal díky postupu z druhého místa ve skupině semifinálový souboj s týmem eSuba. Věděli jsme, kdo je v této sérii favoritem ale nic jsme předem nevzdávali. Bohužel bylo vidět, že tým eSuby je teď o několik tříd lepší, než náš celek a tuto sérii jsme prohráli rozdílem třídy.

Pozdě večer nás pak čekal ještě souboj o třetí místo s týmem Cyber Gaming. Zde jsme do souboje vstupovali zklamaní ze semifinálového výsledku, ale s chtíčem dosáhnout alespoň na to třetí místo. První hra, která se přelévala ze strany na stranu šla nakonec pro náš tým. Cyber Gaming se ale nevzdali a ve dvou následujících hrách otočili sérii a nám tak zůstalo z letošního LoL MČR čtvrté místo.

Nyní bude dostatek času na trénink a příští sezónu musíme zabojovat více a určitě se nám bude i lépe dařit.

Hodnocení MČR našeho supporta Sufona:

MČR hodnotím celkem kladně, skoro vůbec jsme nehráli scrimy a myslím si že TOP 4 naší přípravě odpovídá.

 

League of Legends prize pool:

? 1. místo: ESUBA – 60 000 Kč
? 2. místo: LANCRAFT – 25 000 Kč
? 3. místo: CYBER GAMING 15 000 Kč
? 4. místo: INSIDE GAMES  5 000 Kč

 

 

Sekce PUBG ve složení:

  • Martin „KomiaX“ Komínek
  • David „Caukymnauky“ Růžička
  • Ondra „St4mz“ Gofroj
  • Filip „RedgieBeardo“  Tutko

 

V sobotu naše PUBG sekce odehrála Grand finále na MČR , které se hrálo na 7 map. bylo to 4x Erangel a 3x Miramar. V první polovině se naším klukům moc nedařilo a pohybovali se na nižším místě, než jsme byli zvyklí. V druhé polovině naši kluci po taktické poradě dokázali jednu hru i vyhrát. Nakonec naši kluci vybojovali 5. místo. Počítali jsme s vyšší příčkou, ale na první ročník na MČR je to krásný výsledek a příští rok to bude určitě o poznání lepší, kluci více potrenují a určitě tam bude TOP 3.

Hodnocení kapitána sekce Komiho:

Kdybych to měl porovnat s MSR, tak to bylo několikanásobně lepší, bylo tam spoustu místa, kvalitnější týmy a zhruba stejně hluku. Co se mi ovšem nelíbilo byl fakt, že PUBG nebylo nikde promítané na místě. Diváci se museli dívat na mobilech, nebo nám stát za zády. Dále mi moc nevyhovoval start v 10 hodin, v Norsku se začínalo, až odpoledne a hrálo se do noci, což mě vyhovuje mnohem více.

Dále bych chtěl napsat, že pravý mistr ČR nejde poznat ze 7 her v jeden hrací den, minimum by mělo být 10 her v průběhu 2 dnů. Tím nechci nijak shodit výkon žádného týmu, ale chci tím poukázat na to, že za 7 her RNG faktor prostě neobejdete.

Na závěr bych chtěl poděkovat organizátorům za hladký průběh akce a našim fanouškům, obvzlášť těm, kterým si za náma došli pokecat. Také bych chtěl pogratulovat týmům Gunrunners, Alza Gaming, Ooops a Neophyte.

 

PlayerUnknown’s Battlegrounds:

? 1. místo: GUNRUNNERS.AOC – 40 000 Kč
? 2. místo: ALZA GAMING – 26 000 Kč
? 3. místo: OOOPS – 16 000 Kč
? 4. místo: NEOPHYTE – 12 000 Kč
? 5. místo: INSIDE GAMES – 6 000 Kč  

Sekce Hearthstone ve složení:

  • Daniel „PoweR“ Strmiska
  • Martin „Martim“ Masrna
  • Jan „Heki“ Karel
  • Jakub „Pardub“ Pardubský
  • Josef  „Jobsad“ Smutný

Letošní MČR pro IG nedopadlo ani držením poháru, ale rozhodně ani porážkou! Kluci v sestavě Pardub, Heki a PoweR předvedli krásné série. Pardub bohužel 2x neprošel ve skupině Faelim, takže už v sobotu z turnaje vypadl. Na druhou stranu PoweR i Heki prošli skupinou bez prohry. V top 8 oba ukázali, že by ani jednoho neměl nikdo podceňovat a prošli hladce do top 4, která se odehrávala až druhý hrací den. V top 4 se bohužel vyplnil nejhorší výsledek a to, že jak Heki tak PoweR podlehli v semifinále Jarlovi a Vaníkovi. Rozhodně ani jeden z nich neodešel ze stage se sklopenou hlavou, neboť obě série byli velmi těsné a obě dopadli 3:2 pro jejich oponenty. Na MČR se o 3. Místo nehraje, proto si oba kluci odnesli krásné bronzové medaile, 5000 kč a Tarif od Vodafone.

Na závěr jenom menší zhodnocení herních výkonů od hráčů samotných:

 PoweR:
Z MČR tedy letos zase třetí místo. Po prohraném semifinále jsem byl dost zklamaný, nicméně top4 v republice 2x v řadě je docela dobrej výsledek na karetní hru, kde jde o procenta. Akorád mě pálí, že přeze mě zase v semi prošel esubák, to se nesmí stávat .

Heki:
Turnaj jsem si užil – probíhal hladce bez problémů. Trošku mě mrzí, že jsem pokazil závěr vlastní chybou, ale pokud mám být upřímný, tak to rozhodně nebyla chyba jediná, takže myslím, že s celkovým výsledkem můžu být spokojený.

Pardub:
S mčr jako akcí jsem spokojený, ale 2x jsem prohrál proti Faelimu ve skupinách, takže herně jsem si tolik neužil.

 

? 1. místo: JARLA – 30 000 Kč + tarif #jetovtobe na rok zdarma
? 2. místo: VANIK – 10 000 Kč + tarif #jetovtobe na rok zdarma
? 3 – 4. místo: HEKI + POWER – 5 000 Kč + tarif #jetovtobe na rok zdarma