Inside GamesLeague of Legends

LOUČÍME SE S LEAGUE OF LEGENDS SEKCÍ

S koncem Hitpoint Masters končí i naše působení na LoL scéně.

Hitpoint Masters liga je za námi a našemu League of Legends týmu se bohužel nepodařilo probojovat do Svitav. Cíle byly jasné, dostat se na Finals do svitavské Fabriky a bojovat o co nejlepší umístění. Bohužel nám tato cesta nevyšla. Tým si během ligy procházel změnami, ale ani ty nepomohlo k postupu na offline finále do Svita. Tímto tedy cesta naší LoL sekce končí.

I přes to, že se nám nedařilo musíme poděkovat všem hráčům, kteří byli na této cestě s námi a snažili se bojovat do poslední chvíle. Fux, Haklbery, Dyber, Patoš, Kyoshi, Domec, Zavex, Roo a Kocourek. Právě těmto klukům patří velké díky za to, že nás v této lize reprezentovali a dělali maximum pro to, aby se zlepšovali a dosáhli postupu. S týmem se rozcházíme v dobrém a přejeme všem jeho členům aby se jim v budoucnu co nejvíce dařilo.

S koncem Masters ligy končí také působení League of Legends týmu v Inside Games. Jestli je tento tah dočasný nebo trvalý to sami nevíme, ale pro tuto chvíli nebudeme angažovat nový League of Legends tým.  Jsme hrdí, za ta léta působení na tuzemské League of Legends scéně a za úspěchy, na které jsme s touto hrou dosáhli. Ovšem současná situace na League of Legends scéně nás donutila k tomuto kroku, celý vývoj budeme sledovat a určitě nezavíráme tomuto hernímu titulu dveře.

 

Vyjádření manažera IG LoL sekce Ondřeje „Remi“ Kroupy:

Jak řekl jeden můj dlouholetý kamarád „Byla to jízda“ (tímto zdravím Xnapyho). A ano opravdu to pro mě jízda byla. Sedm dlouhých let působení na domácí League of Legends scéně mi spoustu dalo. Spousta cestování, poznání úžasných lidi a hromada zkušeností v oblasti esportu. Pro mě tímto končí jedna kapitola a je načase otevřít novou knihu a začít psát nový příběh. Moje cesta gaming scénou tímto nekončí. Naopak bych řekl, že začíná něco nového, na co se opravdu těším a věřím, že letos s Inside Games dosáhneme velkých věcí. Velké díky z mé strany patří také celé organizaci Inside Games a Nevadovi za to, že mi dal důvěru podílet se na něčem takovém.

 

Vyjádření majitele Inside Games Vojty „Nevada“ Klapucha:

League of Legends byla první hra, která se objevila pod herní organizací Inside Games. Na této hře jsme vzrůstali a proto vidím, jakými změnami tato hra za posledních 6 let prošla. Je vidět, že ačkoliv samotné League of Legends roste, jak ve sledovanosti, tak v počtu hráčů, tak v České republice komunita okolo této hry postupně mizí. Je pro nás velmi těžké hledat nové hráče, kteří by byly schopní naskočit do lig a turnajů, na té nejvyšší CZ/SK úrovni. Naší hlavní myšlenkou bylo, vždy dávat šanci novým hráčům a pomoci jim se prosadit. To se nám dařilo 6 let. Nyní jsme zjistili, že aktuálně scéna nenabízí hráče na tak vysoké úrovni, kdy k nízkému počtu turnajů a trendu migrace hráčů do zahraničí nedokážeme držet konkurence schopný tým. Zda-li League of Legends sekci uzavíráme dočasně, či na trvalo to ani sami nevíme. Budeme sledovat dění na naší scéně.