Inside GamesPUBG

PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS I DÍL 1. PŘEDSTAVENÍ

Vítám Vás u prvního dílu o hře PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS, který je určený jak pro nováčky tak pro zkušené hráče.

Výsledek obrázku pro playerunknown's battlegrounds

PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS, zkráceně PUBG je online multiplayerová hra spadající do stále populárnějšího žánru Battle Royale, kterou vyvinula společnost Bluehole – PUBG Corporation. Je založena na módech hry Arma 2 a jako svoji inspiraci používaly japonský film Battle Royale z roku 2000.

Ve zkratce by se průběh hry samotné dal popsat tak, že na začátku hry samotné vyskočí z letadla na jednu ze čtyř map 100 hráčů, kteří musí na daném území najít co nejlepší zbraně, vybavení a medikamenty. Cílem hráče je přežít na stále se zmenšujícím území jako poslední a zabít každého, kdo se mu postaví do cesty. S tímto typem hry se hráči mohli již dříve setkat například u H1Z1, Day Z a nebo dokonce u Minecraftu.

 

Čí, že jsou ty Battlegroundy?

Jméno Brendan Greene asi nikomu ze čtenářů nic moc neřekne. Tak tedy jinak, PlayerUnknown – ano ten jehož jméno tato hra nese. Brendan se narodil v roce 1976 v irském Ballyshannonu. Svoji kariéru započal jako DJ a fotograf v Sao Paulu. V roce 2013 se začíná zajímat o různé modifikace her, především u Army 2. Později společně se společností Bluehole vydávají samotné PUBG.  Zhruba před dvěma měsíci se Brendan přesunul z přímého vývoje PUBG do PUBG Special Projects. Zatím ale nevíme, na čem konkrétně nyní pracuje, víme pouze to, že se Brendan chce stále držet multiplayeru.

Výsledek obrázku pro brendan greene about

 

Kde se vlastně bojuje?

V PUBG se nachází celkem 5 map, z toho souboje se svádí na 4 z nich. Jedná se o Erangel, Mirama, Sanhok a Vikendi. Poslední mapou je tréninkový Camp Jackal, kde si hráče mohou volně vyzkoušet veškeré zbraně a jejich modifikace. Jelikož téma map je na delší povídání tak si mapy samotné rozebereme v dalších dílech o PUBG.

 

Stoupnu si za kámen a budu se rozhlížet.

Jak jsme byli zvyklí například z H1Z1, tak i zde ze začátku převládala hra z pohledu třetí osoby. Postupem času se ovšem i sem dostal dnes již populárnější hlavně z FPS her pohled z první osoby, který dnes braný jako primární v kompetetivních hrách. I přes to všechno jsou hráči rozděleni do dvou skupinek. Jedna by se nehnula od hry ze třetí osoby a ta druhá ji naopak považuje jako nepřijatelnou a hrají pouze z první osoby. A co vy, jakou kameru preferujete vy?

Výsledek obrázku pro pubg first person and third person

 

Tohle by bylo z úvodního dílu vše. Příští týden se podíváme podrobněji, jaké mapy se v PUBG nachází a postupně si je jednu po druhé rozebereme.