Apex LegendsInside Games

Respawn dává bany nesportovním hráčům

Stalo se ti někdy, že ty nebo tvoji teammati byli afk? Respawn s tím naložil po svém.

Výsledek obrázku pro Apex legends

 

Týmové battle royale bojuje proti lidem, kteří poněkud kazí zábavu ze hry. Všem by se nám líbilo mít funkční full team, který se bude snažit dostat se na přední příčky zaslouženě. Každému se stalo, že nutně musel odskočit od počítače v průběhu hry a hodili jste si status AFK.

Teď tomu bude trošičku jinak. Tvůrci Apex Legends se přesně proti tomuto nešvaru rozhodli bojovat a nově tak neaktivním hráčům hrozí ban.

Co znamená podle Respawnu afk? Podle všeho definice Respawnu “AFK” znamená, že ten, kdo se nebude pohybovat, sbírat zbraně ani nestřílet je považován za AFK hráče. Takoví lidé si za snahu svých partnerů odměnu prostě nezaslouží. Většina hráčů sbírala body jenom za to, že jejich dva spoluhráči se snažili přežití i v početní nevýhodě. Proč by takový lidé měli dostávat odměny stejně jako teammati za to, že nic nedělali?

Výsledek obrázku pro Apex legends

Proto si je toho Respawn vědom a rozhodl se tak učinit kroky, které tomu zabrání alespoň částečně.

„Poté, co jsme se podívali na data a interní diskuse, rozhodli jsme se pro zavedení banů pro hráče, kteří se připojí do hry a potom se do ní nezapojí. V extrémních případech se nebojíme sáhnout i po permanentním zabanování hráče. Tato změna nepřijde okamžitě, chceme totiž, aby si hráči mohli zvyknout a naučit se podle tohoto pravidla chovat.“ píší vývojáři.

 

Zdá se, že svět Apexu tak bude zase o něco hezčí a stabilnější. Co jsme se dočetli, tak již brzy by měl Apex Legends přijít i na mobilní zařízení a měl by se dále šířit do světa i přesto, že v poslední době jeho čísla z hlediska hraní i sledování dramaticky klesají.