Inside GamesPUBG

PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS I DÍL 2. ERANGEL

V dnešním díle se podíváme na první původní mapu, která se v PUBG objevila – Erangel.

Ruský militární ostrov Erangel byl vůbec první mapou kterou jsme v PUBG mohli vidět. Jeho rozloha je 8 x 8 kilometrů. Vývoj Erangelu začal na začátku roku 2016 a trval několik měsíců. Za dobu, co se ve hře nachází prodělal několik změn, ale od původní verze se takřka neliší. Najdeme zde dosti různých prostředí od lesů a luk přes města, militantní stavby až po moře, které celou mapu obklopuje.

Jak můžeme vidět, Erangel je bohatý jak na vozidla a lodě, tak i na oblasti pro lootění. Nyní se podíváme na zajímavé spoty na této mapě.

 

Sosnovka Military Base

Vojenská základna Sosnovka se nachází v nejjižnější části Erangelu na ostrově Sosnovka. Nachází se zde velká řada budov, které nabízí kvalitní loot, i proto je dosti hráči stále víc a víc preferovaná jako lootící spot. Nevýhodou Sosnovky je vzdálenost od středu mapy. Kromě pomalého plavání se lze ze Sosnovky dostat dalšími dvěma způsoby. Vedou z ní dva mosty, které jsou ale dosti často kryté odstřelovači či celými týmy, a proto není vždy zcela lehké ostrov opustit. Druhým způsobem je samozřejmě využití lodí, které vám pomohou Sosnovku opustit.

V současném Rusku je asi 200 lokalit nesoucích název Sosnovka. Samotný název je volně přeložen jako „borovice“, protože tyto lokality  se běžně nacházejí v blízkosti borových lesů. Není známo, zdali je Sosnovka ve hře inspirována reálným místem.

 

Novorepnoye

Zkráceně „Novo“ je jedním z hlavních měst mapy Erangel a nachází se na východní části ostrova Sosnovka. Je to také vedle Georgopole jediné město, které má na mapě Erangel svůj přístav. Za dob Alphy / Bety bylo Novo častým cílem hráčů a běžně jsme tu mohli narazit na 3 – 5 squadů.

 

Georgopol

Georgopol je další velké město, které se nachází na západní straně mapy v blízkosti moře. Je rozděleno do dvou částí – severní a jižní a obě tyto části spojují dohromady 2 mosty. Skládá se z mnoha velkých bytových domů, kanceláří, kontejnerů nebo skladů. Díky své velikosti je častým cílem mnoha hráčů a nabízí bohatý loot.

 

Pochinki

Třetím velkým městem jsou Pochinky. Pochinky jsou vysoce rizikovou oblastní. Vzhledem k tomu, že se nachází poblíž středu mapy, stávají se terčem mnoha hráčů. Dalo by se říct, že se jedná o mrtvý střed mapy, a proto není problém se zde potkat i s 20 dalšími hráči. Zkrátka buď se dostanete ven s 15 killy a nebo se vrátíte zpět do lobby.

V reálném světě jsou Pochinky malá vesnice v regionu Mordovia v Rusku a nachází se asi 700 km východně od Moskvy.

 

Yasnaya Polyana

Posledním velkým městem je Yasnaya Polyana zkráceně Yasnaya. Leží na severovýchodní straně mapy a jeho centrum obsahuje mnoho velkých budov. Na východním okraji můžeme nalézt vězeňskou budovu a zámek. Severovýchodně od města se pak nachází zemědělská půda. Počet hráčů zde je průměrný, možná i díky tomu, že se zde nenachází až tak velký počet vozidel.

V reálném světě je Yasnaya muzeum spisovatelů. Bývalý domov spisovatele Lea Tolstoye, nacházející se zhruba 200 km od Moskvy.

Dále se podíváme na menší města a vesnice, které nebývají vyhledávány tak velkým počtem hráčů jako města předchozí.

Gatka

Gatka je velmi malá vesnice nacházející se poblíž západní strany mapy. Skládá se pouze z několika malých budov a je obklopena několika poli.

V reálném světe je Gatka označení pro velmi malou komunitu v nejzápadnější části Ruska asi 600 km od Moskvy.

 

Kameshki

Menší město na východě Erangelu, které je rozděleno na severnější a jižnější část poblíž pobřeží. Díky tomu se odtud lze dostat jak po silnici tak i po vodě. Pro jednotlivce se jedná o dostačující místo na loot.

 

Lipovka

Lipovka je středně velké pobřežní město na východní straně mapy. Vzhledem k velikosti budov zde máte téměř zaručený kvalitní loot. Nebývá příliš častým terčem hráčů z důvodu, že bývá často vzdálená od trasy letadla.

V reálném světe je Lipovka malá obec v Leningradské oblasti v Rusku nacházející se asi 150 km severozápadně od Petrohradu.

 

Mylta

Mylta je menší město nacházející se mezi Farmou a opuštěnou jadernou elektrárnou Mylta Power na východní straně Erangelu. Mylta se nachází poblíž východního mostu, který vede na Sosnovku, proto se často stává i přechodným místem pro rotaci mezi hlavním ostrovem a ostrovem Sosnovka.

 

Primorsk

Primorsk v překladu „U moře“ je menší město nacházející se v jihozápadní části Erangelu. Nachází se nedaleko ostrova Sosnovka a stejně tak jako Mylta se tedy může stát přechodným místem při rotacích.

 

Rozhok

Rozhok je středně velké město vedle hlavní řeky, která vede přes Georgopol a poblíž Yasnaye. Nejen v Rozhoku ale i kolem něj lze nalézt spoustu zajímavých míst jako jsou třeba Ruiny, Škola a nebo Zaplavené město.

 

Severny

Severny je středně velké město ležící v nejsevernější části Erangelu nacházející se poblíž střelnice Shooting Range a několika bunkrů. I díky tomu se zde může nacházet větší počet hráčů kteří lootí jak v samotném městě tak v okolních spotech.

V reálném životě není Severny město ale ostrov ležící severně od Ruska. Jedná se o ostrov který byl využíván v roce 1962 k testování Tsar Bomby – nejsilnější nukleární zbraně, která byla kdy odpálena.

 

Stalber

Stalber je oblast tvořená rozhlasovou stanicí, sklady a ruinami. Je to jeden z hlavních orientačních bodů v severovýchodní části Erangelu.

 

Zharki

Nejseverozápadnější město na Erangelu. Díky své poloze je toto město hráči často přehlíženo. Nebývá tak často vyhledávána hráči i díky tomu, že do středu mapy to není zrovna nejblíže a rotace z této oblasti nejsou zrovna nejjednodušší. Nepomáhá tomu ani fakt, že Zharki jsou jedním z prvních míst kde udeří „modrá“ v případě centrálního kruhu.

 

Samozřejmě se na Erangelu nachází i spousta dalších zajímavých míst jako Nemocnice, Vězení nebo různé vysoké spoty ze kterých se dá dobře scoutit okolí. Zajímavostí je i fakt, že některá místa na Erangelu byla inspirována Chernobylem. Například bazén nebo konstrukce na Sosnovce.

Vozidla, která zde můžeme nalézt jsou vypsána v následující tabulce.

Stejně jako ostatní mapy má i Erangel svoji speciální zbraň a tou je DP28 – LMG užívající náboje ráže 7.62 mm. Tento lehký kulomet se vyznačuje velkým zásobníkem a kromě zaměřovačů a scopů na něj nelze přidat žádné jiné attachmenty.

To by bylo pro dnešní díl vše. V příštím se stejným způsobem podíváme na pouštní mapu Miramar.