Hearthstone

Neporažené čeká finále Cool ligy již tento víkend

Již tento víkend se uskuteční finále COOL Ligy v kině Cinestar Anděl v Praze. Do tohoto dvoudenního eventu vstupují naši hráči z Hearthstone sekce jako hlavní favoriti.

Po celou základní část neztratili ani jeden zápasy, dokázali si poradit za každé situace a jejich spolupráce přinesla absolutní dominanci v základní části Hearthstone Cool ligy. Právě proto se zraky všech fanoušků upínají na tyto borce, kteří již o víkendu mohou pozvednout pohár pro vítěze nad hlavu. A tak si pojďme představit v krátkém rozhovoru jednotlivé aktéry víkendové bitvy.

 

Na obrázku může být: 5 lidí, stojící lidé

Fotka z minulého roku, kde si naše tehdejší HS sekce odnesla 2. místo. 

 

Daniel „PoweR“ Strmiska

Ahoj Powere, můžeš nám prosím shrnout vaše dosavadní působení v Fortuna Cool Lize?

Zdravím, takže v letošním ročníku Cool Ligy, kam jsme jako stříbrní medailisté z loňska dostali invite, se nám zatím náramně daří a potvrzujeme roli jednoho z favoritů. V základní části jsme nepoznali v sedmi kolech hořkost porážky a prošli jsme do offline finále hladce se skóre 21-5.

 

Jak jsi spokojený s výsledkem základní části a fungováním teamu obecně?

Naprosto, základní část jsme prostě zničili. Až na výjimky jsme se vždy všichni sešli na přípravy i kola samotná, můžu jenom chválit.

 

Přibliž nám prosím role jednotlivých hráčů při hře.

Tak já jako kapitán a nejhlučnější člen teamu, jsem se snažil moderovat komunikaci, Jobsad s Norwisem, jakožto největší tryhardi teamu, se starali primárně o gameplay samotnou a její bezchybnost no a nejstarší člen teamu Heki fungoval jako kontrolor všeho a zároveň vymýšlel ty největší majsterštyky. Každopadně jsme se snažili pokud možno na každé playi shodnout.

 

Co je vaším cílem pro offline finále v Praze?

Jednoznačně zlepšení loňského výsledku, což znamená jedině zlato!

 

Jobsad

Jobsade prozradíš nám klíč k totální dominanci v základní části? Jak probíhaly přípravy na jednotlivá kola?

Základem úspěchu byl silný tým složený z kvalitních hráčů, kteří si ovšem navzájem dokážou porozumět a zároveň společně dojít ke správnému řešení situace. Navíc jsme nepodcenili přípravu a téměř vždy jsme testili matchupy den před zápasem, díky tomu jsme byli často připraveni na neobvyklé řešení situací ve specifických matchupech.

 

Jaká byla vaše strategie při deckbuildingu?

Nejdřív jsme samozřejmě vypsali všechny možné dobré balíčky, které si na nás můžou soupeře připravit a které chceme my hrát. Poté jsme si určili decky, které chceme banovat a které zase naopak counterovat a podle toho jsme se rozhodli, jaké zbývající balíčky si přichystáme na naše soupeře. Myslím tím samozřejmě classy u kterých nebyl jednoznačně nejsilnější archetyp, takže tam bylo co vymýšlet a zároveň prostor pro překvapení soupeře. Jednou jsme například v době agresivních mágů zvolili jako první mága a bylo nám jasné, že bude zcounterován warriorem, který je defenzivní a skvěle ho poráží. My jsme ovšem tohle předvídali a náš exodia mage, kterého nikdo nečekal, warriora krásně zfarmil.

 

Norwis

Norwisi ty jsi nejmladší člen týmu a zároveň nejnovější akvizice iG, jak se ti spolupracuje s teamovými kolegy?

S týmem se mi spolupracuje skvěle, je příjemné znát názor na zahrání každého kola i z jiné perspektivy a pak následně diskutovat, kdo měl nejlepší myšlenku. Nejčastěji jsem se shodoval s Jobsadem, který měl velmi podobný “riskantní” gameplay. Celý team mi také pomáhá adaptovat se na různé turnajové formáty, s kterými jsem doposud neměl zas tolik zkušeností, což je velmi důležité.

Aktuálně držíš rank1 legend se svým originální token druidem, prosadil jsi ho i do Prahy? Máme čekat 2 vítězství s druidem jak v semifinále tak v případném finále?

Ano, prosadil. Tento balíček jsem testoval celé dva měsíce a nakonec se mi podařilo vymyslet dle mého nejlepší  možnou verzi. Tento archetyp mám perfektně nahraný, a proto si myslím, že bych s ním měl mít v semifinále/finále velký úspěch, pokud si ho napárujeme s nějakým přijatelným matchupem.

 

Heki

Jak hodnotíš letošní ligu celkově?

Liga mě opravdu baví jako hráče i jako diváka. Sám už nepatřím mezi nejaktivnější hráče, ale formát ligy mě opravdu oslovil a jsem rád, že mají diváci možnost vidět v akci i classy a balíčky na které se v novém Specialist formátu bohužel vůbec nedostane.

Na co bys nalákal diváky na finále?

Určitě se přijďte podívat – ať už do kina nebo na twitch. Myslím, že o zajímavé a dramatické momenty nebude nouze. Já osobně jsem kvůli lize obětoval svoji účast na letošním Metalfestu a ti, kdo mě znají, ví, že to není jen tak. Doufám, že nám alespoň produkce dá v intru nějaký řízný soundtrack, aby metaloví bozi byli uctěni. Rock on! Těšíme se na vás na finále!

 

Harmonogram akce

1.6. 9:30 – 11:30 – 1. semifinále ECLOT vs Kanyho Piráti
1.6. 15:30 – 17:30 – 2.semifinále Inside Games vs Kořenoví Vězni
2.6. 9:30 – 11:30 – Finále