Hearthstone

Report z finále COOL ligy

První červnový víkend nám přinesl samotné finále Fortuna Prima Cool ligy ve kterém se náš Hearthstone tým snažil uhájit svou pozici favorita soutěže. Už jsme vám ukázali sestřih záběrů z akce, teď dodáme ještě pár slov z úst stratéga Hekiho.

Akce proběhla přímo v multikině, takže o dobrou atmosféru a divácký komfort bylo postaráno. V semifinále nás čekal tým streamera Kanyho s poetickým názvem Kořenoví Vězni. V jejich řadách nastoupil i jeden z bývalých hráčů iG Mirasek, který se kvůli soutěži na chvíli vrátil z herního důchodu. Podobně jako v jiných hrách ještě před samotným zápasem proběhla „pick and ban“ fáze, která je pro jeho průběh zcela klíčová. Z pěti her (Bo5) se nám podařilo napickovat úvodní tři matchupy pro nás příznivé a poslední dva naopak nahrávaly soupeři. Věděli jsme, že naše největší šance je vyhrát 3:0, protože pozdější hry budou velmi těžké. Náš dopolední trénink to potvrdil, ale věděli jsme přesně, jaká musí být naše strategie v jednotlivých partiích.

Bohužel hned v té úvodní hře naše ofensiva byla zastavena soupeřovým Hunterem, který našel klíčové kombo Unleash the Hounds and Scavenging Hyena. V druhé hře čelil náš Combo Mage náporu murloků, ale stačily dvě kola plná mražení a Jobsadova APM a karta se obrátila. Ve třetí partii jsme pomocí posílených Vicious Scalehidů odolali útoku soupeřova Zoo a ujali se vedení 2-1. Pak přišla patrně rozhodující hra celé letošní ligy: souboj Shirvallah Paladina na naší straně s Mech Paladinem vězňů. Hra byla velmi těsná a nám se podařilo přežít a promanévrovat se až do situace, kdy jsme měli v balíčku jen 3 karty. Věděli jsme, že další kolo už mít nebudeme. Museli jsme odpálit naše kombo naslepo. Měli jsme dva pokusy na to ho líznout, takže 66% na výhru. Osud však toho dne stál na straně Kanyho a naše Shirvallah se ukrývala na samotném dně balíčku jako poslední karta a neměla tak možnost do hry zasáhnout. Poslední matchup byl pro nás opravdu špatný a vězni nás svým kombem ukončili někdy v sedmém kole. Nakonec to byli oni, kdo celou ligu vyhrál. Gratulujeme.

 

Na duel Paladinů jen tak nezapomeneme, byl to opravdu krásný zápas a dali jsme do něj vše. Ne vždy to stačí, ale i tak budeme na ligu vzpomínat v dobrém. Děkujeme všem, kteří nás sledovali a fandili nám. Tak zase příště. #iGHYPE