Inside GamesPUBG

PUBG ČEKÁ VELKÁ DOMÁCÍ BYOC LAN AKCE

Tento týden od pátku 21. 6. do neděle 23. 6. čeká naši PUBG sekci velká BYOC Lan událost PZ Challenge.

PZ Challenge bude pro naše hráče doposud největší domácí lan akcí. Nyní se pojďme podívat na tuto velkou akci blíže.

První ročník BYOC akce PZ Challenge se uskuteční ve dnech 21. – 23. 6. 2019 na Brněnském výstavišti, kde se očekává více než 500 hráčů ze všech různých her. Co se PUBG týče, čeká se plné obsazení 32 týmů, mezi kterými nebudou chybět ty nejlepší týmy domácí scény, tudíž o konkurenci nebude nouze.

Formát turnaje se nakonec kvůli zvýšenému počtu týmů změnil a my tak uvidíme dvě základní skupiny po 16 týmech. V těchto skupinách se odehraje BO8 série, ze které nejlepších 8 týmů z každé skupiny postoupí do finálové šestnáctky, kde se uskuteční BO10 série o titul. Mapy jsou rovnoměrně rozděleny, v základní části tedy uvidíme 4x Erangel a 4x Miramar. Ve finálové skupině pak každou mapu 5x.

Harmonogram PUBG turnaje se nám rozdělil do všech tří dnů, proto nebude o zábavu nouze. V pátek uvidíme úvodní 4 mapy základních skupin v časovém rozmezí od 18:00 do 21:00. V sobotu pak od dopoledních hodin budeme moci sledovat dohrávku základních skupin mezi 10. a 13. hodinou. Po obědové pauze přijdou na řadu první 4 mapy z finálové části které by se měli odehrát mezi 14:20 a 17:00. Závěrečný hrací den pak nabídne 6 map finálové části v časovém rozpětí 9:50 – 12:30 a 13:40 – 15:00. Čas je pouze orientační a může se v průběhu turnaje změnit.

Výše můžeme vidět bodové ohodnocení pro nejlepších 16 týmů turnaje. Jak je uvedeno, bude to boj o opravdu velkou porci MČR bodů. Nebojuje se ovšem jen o body ale také o tučný prize pool, který bude minimálně 60 000 korun.

Celý turnaj odkomentují Přemek „Huhy“ Malina a Marek „Shadye“ Hovanec, které by měl doplnit i Pavel „Pablitos“ Řehořek. Jakým způsobem a na kterém kanále bude turnaj streamovaný ještě nevíme, stejně tak jako rozdělení skupin. To vše i s pocity našich hráčů se dozvíte v dalším článku, který uvedeme ještě před samotným PZ Challenge.