Inside GamesPUBG

STALI JSME SE HISTORICKY PRVNÍMI ŠAMPIONY V PUBG NA PZ CHALLENGE

První ročník obrovské BYOC lan akce s názvem PZ Challenge se pro nás stal jedním z nejúspěšnějších eventů vůbec.

Cesta to nebyla vůbec jednoduchá a o vítězi se rozhodovalo až v posledních hrách. Ve více než velké konkurenci se našemu PUBG týmu podařil ukořistit jejich první pohár na offline akci. Jako každá správná lan akce ani tato se nemohla obejít bez nějakých technických problémů. U nás se vyskytly hlavně první den, kdy naši dva hráči museli hrát na 60HZ monitorech. Naštěstí se tento problém podařilo vyřešit a zbytek turnaje probíhal tak, jak měl.

Samotný turnaj byl rozdělen do 3 hracích dnů. První den nás čekala první polovina základní skupiny, která se následně dohrávala v sobotu dopoledne. Bylo poznat, že je potřeba se rozehrát a přizpůsobit se prostředí a soupeřům. Nezáleželo na tom, jestli ze skupiny postoupíme z prvního nebo osmého místa, hlavní byl postup. Naši skupinu jsme nakonec zakončili na čtvrtém místě, které nám zajistilo postup do finálové části. První čtyři hry finále se hráli ještě týž den a to v sobotu odpoledne. Do tohoto lobby se probojovalo těch nejlepších 16 týmů z celého turnaje a nám nastal čas rozjet náš iGHYPE train a ukázat, kdo je česká jednička a především si vytvořit co nejlepší výchozí pozici do následujícího dne.

Jakmile se ale začalo hrát finále, bylo vidět, kdo chce ten pohár nejvíce. Po druhé hře z deseti jsme se dostali na první místo a nic na tom nezměnili ani následující dvě hry sobotního odpoledne. Výsledkem bylo, že jsme sobotní den končili na špičce tabulky se slušným náskokem po dvou výhrách a jednom třetím místu. Kluci si tak mohli s poklidem užít sobotní večer a do posledního dne nastupovat uvolněněji. Před námi bylo posledních šest her a cíl byl jediný, udržet si první příčku do konce turnaje. Během nedělního dne nám na záda čím dál více dýchal tým Vikingekrig a za nimi Mazariniho Kings of Sosnovka. Vikingové se v jednu chvíli dostali na dostřel jen pěti bodů, což nás opět nakoplo a následující hru jsme zakončili na prvním místě. Věděli jsme, že nám stačí v každé hře alespoň průměrně bodovat a nevypadnout hodně brzy před Vikingy.

Naštěstí žádné velké chyby nepřišly a tak se nám podařilo udržet první příčku až do konce finále a stali jsme se tak historicky prvními šampiony PZ Challenge. Gratulace si ovšem zaslouží každý jeden tým, který se tohoto turnaje zúčastnil a víme, že snaha obhájit si toto prvenství i na MČR nebude nikterak jednoduchá. Nakonec jsme mohli slavit hned dvakrát, jelikož naše Fortnite sekce si suverénně dokráčela také pro pohár a my jsme tak ukázali, kdo kraluje domácí Battle Royal scéně.