PUBG

JAK BÝT LEPŠÍM PUBG HRÁČEM Z ÚST PROFÍKŮ

Být kvalitním PUBG hráčem není jen o tom, mít dobrou mušku ale také o tom, jakou strategii zvolíte, jakou máte znalost mapy a jaké jsou vaše rotační schopnosti.

 

Těžko hádat, kdo z vás má již nějaké zkušenosti s kompetetivním PUBG. Určitě se vám ale někdy stalo to, že jste umřeli a později, když jste se koukali na záznam, tak jste si trhali vlasy, že se daná situace měla zahrát úplně jinak a vy by jste přežili. V PUBG rozhodují setiny, které vás děli od přežití a nebo také od smrti. Je proto potřeba si každý svůj krok dopředu pořádně promyslet, aby právě ten následující, nebyl vašim posledním. V dnešním článku jsme si tedy pro vás připravili několik rad a typů od již zkušených osobností PUBG scény.

SENIKS – hráč Inside Games

1. Čas. Pokud chcete být v něčem dobří, musíte tomu věnovat čas. U PC her je čas velmi relativní pojem, protože můžete mít stejný počet odehraných hodin jako hráč, který se tím již živí a vy se ptáte proč. Klíč je v tom, že ten profi hráč směřuje svůj čas k soustředěnému tréninku a stále se snaží zlepšovat, kdežto vy třeba hrajete pro zábavu, bavíte se u hry o tom, co se stalo v ten den atd. Čas běží a zde se pak vytváří rozdíly mezi horšími a lepšími hráči.

2. Turnaje. Mně ze začátku nejvíce dal ranked ladder v PUBG. Ten je ale pryč, tudíž jsou zde další možnosti, jak simulovat kompetitivní prostředí, a tím jsou turnaje. Takže hrajte co nejvíce turnajů nehledě na odměnu za něj. Důležitý je váš přístup.

3. Aim. Jeden z nejdůležitějších aspektů hry, umět střílet. Aim je muscle memory, což znamená, že s určitým nastavením myši se za určitý čas naučíte pohyby rukou tak, že už to budete dělat automaticky. Trénovat aim můžete jak na tréninkové mapě, tak na publicu. Fakt je, že někomu může trvat 1000 hodin, aby se naučil střílet, někomu hodin 3000. Člověk má od přírody určité vlohy a přes ně pak nejede vlak. Časem poznáte , jak na tom jste.

4. Map knowledge. Naučili jste se střílet, trefíte vše, co se pohne, ale stále umíráte. Neznamená to, že jste špatní, jen to, že nemáte dostatek zkušeností s tím, jak hrát určitou oblast mapy, kde jste zrovna umřeli. V PUBG je poziční play obrovská část hráčova skillu. To však přichází se zkušenostmi a časem, takže u hry přemýšlet, koukat na replaye a výsledky přijdou.

5. Zbraně. Na PRO úrovni by měl hráč umět ovládat všechny zbraně, ale naštěstí v loot fázi v PUBG není nikde napsáno, s čím musíte hrát. Vyberte si setup, který sedí vám jako hráči a vašemu hernímu stylu. Mě se hraje nejlépe s M416 na blízko + Mini14/SLR na dálku. Pro někoho to však může Uzi + Kar98. Zde se meze nekladou a je jen na vás, s čím se cítíte komfortně. Až si vyberete dvojici zbraní, hrajte ji při každé příležitosti.

 

 KOMIAX – trenér Inside Games

Pokud se chceš dostat na nějakou úroveň, tak je nejdůležitější začít se koukat na všechny turnaje a na streamy pro hráčů jako Ibiza nebo Fuzzface. Taky by sis měl najít k sobě hráče, kteří budou lepší a zkušenější než ty a začít nimi hrát.

Abychom neměli pouze pohled našich hráčů, zeptali jsme se jak to například vidí manažeři a hráči dalších profesionálních týmů.

 

 

AOIRINU – manažerka PEL týmu CrowCrowd

Důležitou součástí v PUBG je komunikace. Musíte se naučit jak rychle, stručně a jasně předávat informace svým spoluhráčům. Samozřejmě se také nezapomeňte před důležitými zápasy dostatečně vyspat, pravidelně jíst a pít. To vše může mít pak dopad na vaše reakce.

 

 

 

FUZZFACE – hráč PEL týmu FaZe Clan

Musíte se naučit poznat své okolí a využívat veškerých informací co máte. To znamená dobře poslouchat, kde se jaký oponent může nacházet. Velký faktor hrají také utility, proto je vždy dobré využívat granáty jak „nady“, tak smoky a oslepovací granáty.

 

 

 

ZPIKEY – manažer PEL týmu Liquid

Hrajte agresivně – agresivní hra vás nutí rychleji se zlepšovat a zvyšovat vaše mechanické schopnosti. Budete stále dokola umírat, ale výsledky se dostaví.

 

 

 

 

PAG3 – hráč PELC týmu Zoekt een Naam 

Nesmíte se bát hrát více agresivně. Pokud budete „kempit“ nenaučíte se střílet a zvládat hektické situace. Také je pro zlepšení dobré hrát kromě „publicu“ i různé další turnaje jako třeba Faceit.

 

 

 

GUSTAVQQ – hráč PEL týmu TSM

Nikdy se dlouho nezastavujte, jste tak snadným cílem. Důležité je se soustředit na své vlastní chyby a chyby týmu jako celku. Pokud nějaký váš spoluhráč udělá chybu, nenadávejte mu ale po hře si vždy s týmem řekněte co bylo špatně. Mohu doporučit i hraní Faceitu, já osobně hraji Faceit když mám pocit, že se potřebuji zlepšit například s DMR zbraněmi, naopak Sanhok hraji pro zlepšení střelby na blízko. Pokud chcete hrát na vyšší úrovni, je potřeba i umět v týmových soubojích refraggovat. Nejlepší cesta k refraggování je společné týmové pushování ovšem s dostatečnými rozestupy, aby jste se nestali terčem nadů. V lesích je pak dobré držet si široký angle, aby jste mohli i třeba překvapit soupeře. Celkově znalost mapy je důležitá, aby jste pak věděli, jaké pozice můžete v jaké zóně hrát.