PUBG

SANHOK SE PŘIPOJUJE KE KOMPETETIVNÍMU PUBG

Je to skutečně tak. V kompetetivním PUBG už neuvidíme pouze Erangel a Miramar, nově se k nim přidá Sanhok. 

Nejmenší mapa (nepočítáme-li tréninkový Camp Jackal) v PUBG se nyní dostává i do světa esportu. Oproti Erangelu a Miramaru, které disponují rozměrem 8 x 8, má Sanhok pouze 4 x 4 a je to dosti znát na hratelnosti i rychlosti celé hry právě na této mapě. Bude jistě zajímavé sledovat profesionální týmy jak se na této mapě budou prát. Jedno jisté, konfliktů bude více, hra bude rychlejší a komentátoři budou mít hodně práce.

Sanhok se několikrát stal terčem komunitní vtípků. PUBG hráči jistě znají důvod přejmenování jednotlivých obalstí.

I naše PUBG sekce se se Sanhokem střetne a to již ve třetí fázi PELC. Hráči všech týmů mají ještě pár dnů na přípravu a my doufáme, že se jim bude dařit i na nově přidaném Sanhoku. Otázkou už tak jen zůstává – kdy se dočkáme Vikendi ?

Na názor jsme se zeptali i našeho střelce Senikse.

Je to sh*t“ to byla první slova, které jsem na svoje otázky dostal, ovšem to by byl jen velice krátký rozhovor, tak jsme to rozebrali trochu více.

Řadím se do většiny, která je proti. Sanhok je dle mého názoru kompetitivně vhodný pouze pro SOLO a DUO mód. Na SQUAD je tato mapa zatím nevybalancovaná. Následující měsíc ukáže, zda se Sanhok opravdu oficiálně zařadí do kompetitivního prostředí a nebo PUBG Corp zváží tento krok a ustoupí. Oficiální vyjádření však vzít zpátky asi nepůjde. Co se týče hry tak ta bude dynamičtější, kratší a chaotičtější. Pokud vás na Erangelu či Miramaru zradí zóna, lze se s tím v určitých fázích hry nějak poprat a vymyslet více možností, jak se do další zóny dostat. Na Sanhoku tenhle typ herního stylu nepřipadá v úvahu, protože za a) na této mapě se nebudou skoro vůbec využívat vozidla (maximálně lodě) a za b) herní prostor, který v zóně zbude je tak minimální, že lze s jistotou jít pouze pro kill pointy, skoro nikdy za účelem získání bodů za pozici. Body za pozici budou na Sanhoku založeny z 90% na štěstí. Čas ukáže, zda to bylo dobré rozhodnutí. Myslím si, že PUBG má záměr přilákat více diváků na streamy největších světových lig a domnívají se, že přidáním Sanhoku toho docílí. Krok, který zvolili může sledování PUBG buď nakopnout a nebo úplně pohřbít. Samozřejmě budu rád, když se na naší ligu bude dívat více lidí, ale na druhou stranu bych chtěl vidět trošku uvědomělejší přístup ze strany PUBG a v případě, že bude Sanhok zařazen do map-poolu nastálo, projeví iniciativu a vezmou si feedback od pro komunity, jak mapu dále balancovat, aby byla opravdu esport ready.