PUBG

O VÍKENDU PROBĚHL PUBG NATIONS CUP 2019

V jihokorejském Seoulu kam vyrazil náš Hearthstone hráč Jobsad se ještě o víkendu konalo PUBG klání národů

Vůbec první Natios Cup v PUBG se uskutenčil minulý víkend v Seoulu v Jižní Koreji. Šestnáct zemí z celého světa bojovalo o prizepool v hodnotě půl milionu dolarů a bylo se opravdu na co koukat. Velká většina diváků tento turnaj označuje za nejlepší a nejkrásnější PUBG co kdy viděli. Já sám jsem tento turnaj sledoval a musím uznat, že tyto superlativy neříkají nadarmo. Turnaj nám nabídl 15 naprosto úžasných her kde o týmové i individuální akce nebyla nouze a pro diváky tak vznikla naprosto fenomenální podívaná.

Teď k samotným výsledkům. Hodně lidí favorizovalo reprezentace Finska, kde hráli bratři Sambty a Jembty z týmu Liquid a nebo reprezentaci Německa, která byla prakticky lineup G2. Bohužel, evropským týmům se vůbec nedařilo a výše zmiňované reprezentace ještě na začátku posledního hracího dne okupovaly dno tabulky. Ani Velká Británie neměla příliš úspěšný turnaj a tak společně s Finskem skončila na předposledním a posledním místě. Německo se naopak v posledních hrách probudilo a dokázalo se probojovat až na 5. místo.

Téměř po celou dobu turnaji vévodily asijské týmy v čele s domácí Jižní Koreou, především hráč „Pio“ předváděl neskutečné výkony a stal se králem střelců. Před posledními dvěma hrami měla Korea velice slušný náskok na první místo a domácí publikum si již nepřipouštělo, že by jejich hráči nezískali titul. Proti ovšem byla reprezentace Ruska, která předvedla dvě poslední hry mnohem lepší výkon, než právě zmiňovaní Korejci a zvrátili tak finálové pořadí celého turnaje. Tým ve složení Ubah, ADOUZ1E, Kemba7, Ceh9 si tak z turnaje odnáší prvenství a sto tisíc dolarů jako odměnu. Příjemně také překvapila Kanada, jejichž reprezentace se umístila díky konzistentním výsledkům na třetím místě.

Otázkou už tak jen zůstává, kdy se dočkáme na turnaji i české vlajky ?