Hearthstone

Jobsad o Masters Tour Seoul: Volbu turnajového balíku ovlivnila i změna mety před turnajem

Je to týden co se vrátil Jobsad ze svého největšího zahraničního turnaje v kariéře. Jako jeden ze 333 účastníků se podíval do Korejské metropole Soulu, kde probíhala letošní druhá zastávka Masters Tour. V nabité konkurenci se nepovedl vstup do turnaje a tak pro Jobsada i přes solidní výkony skončilo působení v turnaji již první den.  Co na svou účast, výkon, ale i prostředí říká sám Jobsad? To se dozvíte v rozhovoru. 

 

Jobsade máš za sebe asi svojí největší mezinárodní zkušenost. Jak se cítíš?

Cítím se samozřejmě skvěle, i když výsledkově to mohlo dopadnout líp, tak akce to byla super a už teď se těším na Německo a Bukurešť.

 

Ty jsi měl cíl postoupit do dalšího dne a získat minimálně skóre 7:5, které by ti zaručilo i celkem hezký prizepool. Avšak to se nepovedlo. Co byla hlavní příčina?

Hlavní příčinou byla asi špatná volba balíku. Vzal jsem hodně netradiční balík, který měl být teoreticky dobrý na metu, bohužel v praxi se ukázalo, že to zas tak dobré není. Navíc v momentech, kde rozhodovaly náhodné efekty nestálo štěstíčko na mé straně.

 

Volbu balíku určitě ovlivnila i lehká změna mety těsně před turnajem. Jak vlastně probíhá tvá příprava a kolik hodin zabere?

Připravovali jsme se společně s dalšími Čechy pár dní předem. Testování balíků a matchupů může trvat i několik desítek hodin, když je příchod nové mety jako bylo teď

 

Celá akce se odehrávala v PC Vriz Caffé. V této herně bylo téměř 400 počítačů, byl jsi někdy v takové herně? Jak to na tebe zapůsobilo?

V takhle obrovské herně jsem zatím nebyl a bylo to něco neuvěřitelného. Kromě velikost na mě zapůsobil jednoznačně nejrychlejší internet, co jsem kdy zažil. Dále se mi líbilo, jak v Korei přemýšlejí o gamingu jinak a tak bylo například možné vidět místo pro zamilované. (smích)

 

No turnaj je dlouhý a hraje se několik hodin, jak jsi řešil v turnajovém zápřahu jÍdlo případně pití?

To máš pravdu, turnaje je dlouhý a náročný a není moc času na jídlo.  Mezi zápasy jsem konzumoval převážně Manu abych měl dostatek energie. Výhodou bylo, že v herně bylo i bistro, takže se dalo v případě delší pauzy objednat něco z korejské kuchyně.  Co se týká pití, tak samozřejmě hodně vody a při úbytku energie přišel vhod Red Bull, abych se udržel koncentrovaný.

 

Korejská mise je za tebou a ty se nyní soustředíš na další turnaje. Co tě v následujících týdnech čeká?

Už za necelý měsíc mě čeká velký turnaj Pro Legends Summer Series v  Německém městečku Krefeld, kde se utká TOP 16 hráčů z Evropy. V říjnu přijde na řadu poslední Masters Tour roku do Bukurešti, kde se bude zase soutěžit o krásných 500 000 dolarů

 

No čeká tě spoustu turnajů a tak doufáme, že ti štěstíčko bude přát a určitě ti naši fanoušci budou držet palce. Děkuji za rozhovor.

 

 

Jobsada také můžete sledovat na jeho sociálních profilech