Counter-Strike: Global OffensiveInside Games

COOL Finals: V grandfinále podléháme eSubě a odnášíme si stříbro

Finálová část FORTUNA COOL ligy je za námi. Pojďme se tedy podívat, jak probíhala naše sobotní jízda.

Včera se jakožto součást KAMIQ YOU FESTu rozjelo také finále COOL ligy a my jsme byli samozřejmě jeho součástí. Byla to pro nás po téměř dvou letech první CS:GO akce, kterou jsme navštívili a z tohoto důvodu jsme také byli plní očekávání. Těm z Vás, kteří fandili živě na streamu, nebo sledují náš Instagram už jsou výsledky jasné. Přesto si ale dovolíme sepsat krátké shrnutí všech našich sobotních zápasů.

Semifinále: Inside Games vs Team Universe
Poté, co eSuba zdolala Dark Tigers 2-0 na mapy se dostáváme na řadu my. V prvním zápase na nás čekali ostřílení Universe, kteří zcela jistě patří na špičku domácí scény. Zvolily se mapy Inferno (Uni), Overpass (iG) a pro případný decider zůstala mapa Mirage. Z počátku to pro nás nevypadalo vůbec slibně, jelikož soupeř měl svoji mapu pevně pod kontrolou a nakonec ji celou ovládl poměrem 16:5. Z drtivé prohry na Infernu jsme se ale naštěstí zvládli oklepat a následně jsme si těsnými výsledky na obou následujících mapách pojistili finálový spot.

Grandfinále: Inside Games vs eSuba
Dočkali jsme se vrcholu večera ve své plné kráse a v grandfinále jsme se tedy potkali s dalším modrobílým týmem. Vítězství v tomto duelu by se nám opravdu hodilo, nejenom kvůli voňavým prize money, ale velkou část výhry tvoří také MČR body, které momentálně potřebujeme jako sůl a prvenství by jich zařídilo dostatečnou nálož. Jen těsně jsme vzali oponentům jejich pickMirage stavem 16:14 a naskakovali jsme na svoji vlastní mapu, kterou byl opět Overpass. Tentokrát jsme se ale s úspěchěm nesetkali, eSuba krásně potrestala naše chyby a vyhrála s náskokem pěti bodů. Rozhodující mapou byl Nuke a po skvěle zvládnuté teroristické polovině ze strany eSuby si v zápětí došli pro zasloužené vítězství a my se tak musíme spokojit se stříbrnými medailemi.

Z COOL ligy si nakonec za 2. místo odnášíme krásných 35 000Kč společně s 600 MČR body. Děkujeme všem fanouškům, kteří nás podporovali na místě, nebo doma u svých obrazovek a těšíme se zase na další akce!