Hearthstone

Rozhovor před MČR: JOBSAD A NORWIS

Již tento pátek vstoupí do bojů o titul mistra ČR ve hře Hearthstone naši dva zástupce Jobsad a Norwis. Kluky čeká náročný program a turnaj se hraje formátem GLS, tak si pojďte přečíst, jak se kluci na mistrovství chystají, jak se těší a s čím vyrukují na své oponenty. 

Nazdar kluci, díky že jste si našli chvilku na rozhovor před blížícím se MČR. Přípravy na vrchol sezóny určitě u vás nyní vrcholí.

Jobsad: Ahoj, vůbec není zač. Přípravy samozřejmě vrcholí a my už se těšíme, co nám závěr sezóny přinese.

Norwis: Ahoj, MČR pro mě bude moje dosavadní největší Heartstone offline akce kam jsem se kvalifikoval, takže do přípravy dávám maximum.

 

Ještě trošku odbočím od MČR  a zeptám se jak byste zhodnotili kvalifikační cyklus. Oba dva jste postoupili na MČR až při Last Callu.

Jobsad: Kvalifikační cyklus byl za mě naprosto ideální, sbírali se body za celý rok a TOP 28 hrála o 14 spotů, přičemž poslední dva spoty byly přiděleny 1. hráči v celkovém bodování a vítězi Midseasonu.

Norwis: S kvalifikačním cyklem jsem byl spokojen, protože 28 hráčů, kteří za celý rok měli nejvíc konzistentní výsledky, což mi přijde v Heartstone to nejdůležitější, měli 50% šanci se dostat přímo na MČR, a to se mi podařilo. Poslední dva spoty byly pro hráče s nejvíce body a vítěze Midseasonu, což byla velmi malá šance.

 

No a nyní se podíváme na to co vás čeká příští týden v Brně. Jak vnímáte formát turnaje GLS?

Jobsad: Já jsem s formátem turnaje spokojen protože se až do top 4 hrajou GSL skupiny, takže si můžete dovolit během turnaje třeba i dvakrát prohrát.

Norwis: S formátem turnaje jsem spokojený, protože si hráči mohou dovolit i dvakrát prohrát. I když prohrajete sérii na špatnou startovní ruku, máte šanci to vynahradit v následujících hrách.

 

MČR je obrovská akce a takové vyvrcholení pro všechny české hráče, jak se těšíte? Budete mít od léta první možnost se představit na stagy před fanoušky.

Jobsad: Těším se extrémně, hlavně na tu atmosféru, kterou MČR sebou přináší. Takovou atmosféru i zahraniční turnaje můžou závidět.

Norwis: Ohromně se těším, protože to je největší akce na lokální scéně, a doufám, že budu mít příležitost dokázat, že v Česku máme jedny z nejlepších hráčů v této karetní hře.

 

Kdo podle vás je největší adept na celkové vítězství?

Jobsad: Určit jednoho adepta je strašně obtížné, ale pokud bych si měl vybrat, tak by to byl Faeli, který má spoustu titulů, ale tenhle mu ještě chybí.

Norwis: Podle mého má největší šanci na výhru Faeli, protože má nejlepší výsledky v zahraničních turnajích a hromadu zkušeností, ale rozhodně bych nepodceňoval mého spoluhráče Jobsada. 🙂

 

Co se týká přípravy na MČR. Budete chtít přijít s něčím netradičním co bude pro soupeře nečekané nebo budete sázet na jistotu?

Jobsad: To si zatím nechávám pro sebe, ale určitě se máte na co těšit.

Norwis: Balíčky a techy si vytvářím sám na základě vlastních statistik a zkušeností, takže ještě uvidím, pro jaké kombinace se rozhodnu. Rozhodně se máte na co těšit.

 

Kluci držíme palce a přejeme, aby to chodilo na ruku tak jak má!

Jobsad: Děkuji moc a držte palce. #iGHYPE

Norwis: Pro titul je mít trochu štěstíčka bude potřeba, tak snad to vyjde.

Budeme se těšit co kluci předvedou a pokud se s chcete s hráči osobně setkat, tak určitě navštivte naší fan zónu