PUBG

Vysvětlení nového PUBG esport systému

Už není žádnou novinkou že s regionálními soutěžemi typu NPL a PEL, PEL contender, apod. je konec. Pojďme se podívat co se do sezóny 2020 změní! 

PUBG corp. Již v prosinci oznámila zcela jiný ekosystém turnajů, který se více podobá turnajovým systémům v Dotě či CSku. Dlouhodobé ligy jsou nahrazeny velkými regionálními turnaji, do kterých se může dostat úplně každý.

Za tento rok se odehrají celkem 3 offline kvalifikační turnaje, po kterých se rozhodne jaké teamy se poperou o titul světového šampiona letošního roku.

Popíšeme jak tento systém bude fungovat pro Evropu:

Každý region má svoji open kvalifikaci, do které se může přihlásit přes 1000 teamů. Ti nejlepší a nejšťastnější z open kvalifikace postupují do online closed kvalifikace, kde se k nim připojí teamy z předchozích regionálních lig (V Evropě PEL Contender).

Z této fáze postoupí ti nejlepší do offline regionální kvalifikace, kde budou připojeny teamy z poslední PEL soutěže a která se bude konat 6.-8. dubna v Berlíně. Ti nejlepší se dostanou na hlavní kvalifikační turnaj PGS odehrávaný taktéž v Berlíně, kam jsou také pozvány TOP 4 teamy z PGC 2019.

Po PGS Berlin se spustí opět online open kvalifikace a celý proces se bude opakovat s tím, že dobře umístěné teamy z předchozího kola budou mít pravděpodobně zajištěný postup do pozdějších kol kvalifikace, tak jak je to nyní pro PEL a Contender teamy.

 

Zdroj: www.pubgesports.eu