PUBG

ZAHRAJEME SI MEZI EVROPSKOU ELITOU O 3,5 MILIONŮ KORUN

Esport týmu Inside Games, pod jehož barvami září profesionální soupiska ve hře PUBG (Playerunknown’s Battlegrounds), se podařilo probojovat mezi 16 nejlepších týmů v Evropě. Jedná se o obrovský úspěch pro český esport. Je vidět, že tým složený pouze z českých hráčů je schopen konkurovat těm největším světovým profesionálním týmům. Inside Games se tak po nedělním úspěchu v kvalifikaci podařilo probojovat do regionálního finále (EMEA) GLL Season 4, kde se zařadí po bok týmům jako je Faze Clan, Natus Vincere, Ninjas in Pyjamas nebo nejbohatšího esport týmu světa Team Liquid. 

Zdroj: InsideGames – PEL Promotions 2019 Berlin

Přes regionální EMAE Finále do GLL Season 4 Grand Finále

V EMAE Finále se představí nejen nejlepší pozvané týmy, ale i ty, které úspěšně prošly kvalifikačním sítem. Mezi ty patří právě tým Inside Games. Regionální finále poté nakombinuje týmy z jednotlivých regionů a ty se poperou o postup do GLL Season 4 Grand Finále, které se uskuteční na přelomu února a března ve Stockholmu. Právě postup do Grand Finále, mezi PUBG smetánku, spolu s pricepoolem téměř 3,5 milionů korun je tím největším lákadlem.

Inside Games se tak stává historicky prvním týmem, který se za čtyři sezóny GLL Season turnajů dokázal kvalifikovat do regionálního finále. V kvalifikaci se umístil jako druhý.

Pro náš tým je to obrovský úspěch a jsme nadšeni, že naši hráči prodali zkušenosti z předchozího roku. V loňském roce se pohybovali ve společnosti těch nejlepších týmů a nyní předvedli svůj potenciál.“ říká majitel esport týmu Inside Games Vojtěch Klapuch.

Zdroj: InsideGames – PEL Promotions 2019 Berlin

PUBG tým Inside Games se v předchozí sezóně 2019, jakožto jediný český zástupce, podíval dvakrát do Berlína, kde bojoval o postup do nejprestižnější evropské PUBG ligy. Týmové výkony jen rostou a mezi hlavní tahouny našeho týmu patří Miroslav „Odstrelovac“ Ernyrg, který byl zvolen nejlepším hráčem CZ/SK, a kapitán týmu Miloslav „Pixel1k“ Feik.

„Postup z kvalifikace pro nás znamená obrovský úspěch, ale to hlavní teprve přijde. Chceme v regionálním finále podat co nejlepší výkon a bojovat tak o postup na jeden z největších PUBG turnajů této sezóny. Buď si odneseme postup, nebo pouze cenné zkušenosti.“ říká kapitán týmu Miloslav „Pixel1k“ Feik.

GLL (Global Loot League) Season 4 je prestižní turnaj, kterého se účastní ty největší esport týmy světa. Na Grand finále vede cesta skrze EMAE a NA finále, které se koná 7. – 9. února. Ty nejlepší týmy z regionálních kvalifikací se poté představí ve Stockholmu a zabojují o téměř 3,5 milionu korun.

Už jen samotný postup do regionálního finále (EMEA) je pro český esport velkým úspěchem. Výhra GLL Season 4 Grand Finále by české esport scéně přinesla obrovskou příležitost a vzbudila zájem široké veřejnosti.

 

Zdroje a odkazy:

https://gll.gg/events/gll-season-4

https://play.gll.gg/pubg/tournament/0fd704b4-ff44-4444-87eb-9fc9b2dc4dac/leaderboard/166905

https://youtu.be/v_tkR2m-KF0