PUBG

SLAVÍME POSTUP DO FINÁLE PGS BERLÍN

PUBG tým Inside Games opět prokázal své kvality. Ve víkendové kvalifikaci na finále PGS (PUBG Global Series) v Berlíně dokázal obsadit 3. místo a kvalifikovat se tak mezi 24 nejlepších týmů z celé Evropy. Odtud zbývá už jen jeden krok do světového finále, ve kterém se hraje o 11,5 miliónů korun.

Zdroj: InsideGames

PGS (PUBG Global Series) Berlín je evropskou kvalifikací pro 24 nejlepších týmů z tohoto regionu. Akce se uskuteční v termínu 6. – 8. března 2020 v berlínském Starladder studiu. Právě Inside Games má s těmito prostory největší zkušenost na poli českého gamingu. V uplynulé sezóně zde totiž 2x usedli za monitory, a proto se sem již nebudou vracet jako nováčci, ale jako ostřílení hráči.

 

Úspěšná kvalifikace do Berlína je potvrzením naší vzrůstající formy, kterou potvrzujeme napříč veškerými ligami a turnaji. Dostat se mezi TOP 24 evropských týmů je naprostá paráda, ale věříme, že máme na víc. Snad naše výkony budou mít stále stejnou tendenci a nezastavíme se tam, kam jsme se už začátkem roku dostali,“  říká kapitán úspěšného celku Miloslav „Pixel1k“ Feik.

V historii českého esportu se zatím nepodařilo žádnému ryze českému týmu postoupit na globální světový turnaj, kterým je právě PGS (PUBG Global Series). Celý ročník 2020 je rozdělen do tří PGS (PUBG Global Series) eventů a na každý z nich je vypsaná finanční distribuce 500 000 USD (11,5 miliónů korun). TOP 6 týmů z jednotlivých PGS (PUBG Global Series) eventů se kvalifikuje na PGC (PUBG Global Championship). Tam se hraje o neskutečných 2 000 000 USD (téměř 46 miliónů korun).

 

„Postup mezi 24 nejlepších týmů Evropy je skvělá vizitka naší země. Jak je vidět, tým složený z českých hráčů dokáže podávat výkony na úrovni těch nejlepších světových týmů, které mají miliónové zázemí. U nás takové podmínky zatím nemáme, a i přesto naši hráči patří k těm nejlepším. Věříme, že díky tomuto úspěchu se esport dostane v České republice více do povědomí nejen u gamingové komunity, ale také u veřejnosti,“ říká zakladatel esport týmu Inside Games Vojtěch Klapuch.