Xiaomi Mobile Esport Class

XIAOMI ESPORT CLASS – 1. EPIZODA ÚVOD DO HEARTHSTONE

V následujících týdnech jsme si pro vás připravili články, které pomůžou začínajícím hráčům karetní hry Hearthstone . V těchto článcích vám představíme základní herní mechaniky, vysvětlíme si trady, naučíme vás pracovat s vaší kolekcí,… Všechny tyto návody pro vás připravili naši zkusení kartičkáři z Hearthstone sekce.

Vašimi průvodci světem Hearthstonu budou profesionální hráči Jobsad a Norwis. Oba dva se pravidelně prezentují na mezinárodních turnajích, kde hrají se světovou elitou a právě své zkušenosti Vám v následujících článcích předají.

Hearthstone je sběratelská karetní hra, která se zdánlivě zdá jako jednoduchá, no nenechejte se zmýlit! V sérií článků se budeme snažit hru co nejlépe a nejjednodušeji vysvětlit, aby ji lépe pochopil víkendový hráč anebo se s ní rychleji seznámil obyčejný mobilní uživatel. Po prvním spuštění se hra snaží vysvětlit úplné začátky pomocí jednoduchého návodu. Radši  si společně zopakujme základy hry: Úlohou hráče  je zničit nepřítele, který představuje jeden z 9 základních hrdinů, kterých si postupným přechodem návodu odemykáme. Každý hrdina představuje ikonickou postavu jedné ze světově nejpopulárnejších MMORPG titulů World of Warcraft. Každý hrdina využívá vlastní herní mechaniky a karty, s kterými se v dalších článcích přiblížíme.

Seznam všech hrdinů :

Cíl hry je velmi jednoduchý – pomocí karet udělit vašemu protivníkovi 30 poškození a tím ukončit hru. Už víckrát jsme zmínily karty, tak si je teď pojďme společně blíže rozebrat. Karty dělíme na dva základní druhy:

1.) Minion (poskok) – karta, která představuje postavu z hry World of Warcraft. Poznáme ji podle charakteristického formátu (každý minion má daný počet útoků a života)

 

2.) Spell (kouzlo) – karta, která představuje kouzlo z hry World of Warcraft. Každé kouzlo má unikátní efekt, který se spustí po zahraní karty

Každá z 9 class má svoje unikátní karty, které může zahrát jen daný typ hrdinu, ale poznáme i desítky neutrálních karet, které může zahrát každá postava. Ve hře se nachází mnoho typů karet, ale toto nejzákladnější rozdělení musí poznat každý začínající kartičkář.

 

Další základní faktor hry je Mana. Mana představuje krystaly, které přibývají našemu hrdinovi za každé ukončené kolo. Maximální počet many je 10. Všechny karty (minioni i spelly) mají dané množství many, za které je možné kartu použít.