Xiaomi Mobile Esport Class

XIAOMI ESPORT CLASS – 2. EPIZODA HERNÍ SYSTÉM A RANKED SYSTÉM

Zdravíme všechny čtenáře, dnes jsme si pro vás připravili druhý díl ze série článků Hearthstone pro začátečníky. V dnešním díle si zadefinujeme hlavní herní formáty a k tomu vám vysvětlíme, jak přesně funguje rank systém v hlavním herním formátu, kterým není nic jiného než standard.Takže jaké jsou vlastně ty herní formáty? Je jich 6 a ke každému z nich můžete vidět kratší povídání.

 

Standard–  hlavní formát, kde hráči mají možnost hrát pouze určité karty. Tyto určité karty jsou všechny karty z těchto konkrétních sad: Basic, Classic a
všechny expanze, které jsou méně jak dva roky staré. Tyto karty si můžete samozřejmě zakoupit v herních balíčcích, kterým se říká tzv. „packy“. Seznam expanzí, které jsou zahrnovány ve Standardu můžete vidět na obrázku nahoře.

Wild– Je vedlejší formát, ve kterém používáte vámi vytvořený balíček z vybraných sad karet jako ve standardu. Rozdílem je to, že vybrané sady jsou úplně všechny, které byli součástí Hearthstone za celou existenci. Tento formát je ale vedlejší, takže se tím nebudeme více do hloubky zaobírat.

Solo adventures– V tomto módu vaši soupeři nejsou reální hráči, ale jenom smyšlení hrdinové s neklasickými karty. Tento formát slouží hlavně k objevování a dobývání specifických karet, které v balíčku nemůžete dostat. Celkově ale v tomto formátu byste měli strávit jen malý zlomek času ve srovnání s ostatními módy.

Tavern Brawl– Tento mód slouží také ke sbíraní karet. Každý týden se celý Tavern Brawl mění a vašim cílem je získat alespoň 1 vítězství, které je většinou odměněno balíčkem kartem ze sady Classic. Dále už nedostáváte žádné speciální odměny, ale stále můžete užívat zábavy, kterou tento mód poskytuje.

Aréna– Tento herní mód je speciálně důležitý pro začínající hráče a sběratele karet. Aréna funguje tak, že nejdřív si vytvoříte balíček 30 karet, který vám klient nabídne. U každé karty máte 3 možnosti a vy se snažíte vybrat tu nejsilnější. Poté hrajete tento balíček,dokud 3krát neprohrajete. Jakmile máte 3 prohry, tak se vám váš výkon ukončí a dostanete odměnu podle počtu výher, které jste dosáhli před třemi prohrami. Maximální počet výher je 12, poté jste absolutními vítězi a dostanete nejlepší odměnu. Investice je 150 goldů a je jen na vás, kolik dostanete zpátky. Náš názor je se naučit nejdřív hru v aréně, abyste se naučili rozpoznávat sílu karet a jak vyhrávat klasicky přes „board.“ Navíc po zdokonalení hry v aréně můžete získat spoustu hodnotných karet, které by vás ve skutečnosti mohly stát i reálné peníze.

 

Battlegrounds– Nejnovější herní mód Battlegrounds se nehraje stylem, že máte balíčky karet, které si lížete, ale dostanete na výběr počet karet s různými efekty a snažíte se z toho sestavit co nejsilnější směs karet, které máte na „boardu“ a se snaží porazit vaše protivníky. Zvláštnost na tomto formátu je, že není pro 2 hráče, ale rovnou pro 8. Tento formát je ale úplně odlišný a my se tím nebudeme více zaobírat.

 

Rank systém ve standardu
Rank systém byl nedáno změněn, a proto tu máme docela složitý rank systém. Nejdřív se musíte jako začátečníci probrat ranky 50 až 26, kdy ale dostáváte za každých 5 ranků 3 herní „packy“, které vám zlepšují kolekci karet, což je přesně to, co v začátcích potřebujete. Jakmile ale se dostanete přes rank 26, tak vás čeká rank systém, který je odlišen na 6 hlavních ranků. Tím je Bronze, Silver, Gold, Platina, Diamond a Legendární, což je nejvyšší rank. V prvních 5 máte oddělení ranků čísly (menší číslo znamená lepší rank.) Poslední legendární rank je taky rozlišen čísly, ale tam vaše číslo symbolizuje pozici na celém serveru. Za prohry ztrácíte hvězdy, které potřebujete abyste se dostali do lepších ranků. Za výhry naopak hvězdy dostáváte. Pokud ovšem vyhrajete hned 3 hry za sebou, tak hvězdy se zdvojnásobují a vy na tzv. „win streak“ můžete mnohem rychleji získávat lepší ranky.