Hearthstone

1. DÍL MINISÉRIE NOVINEK V HS – CORE SET

Po zdařilém roce 2020 nám Blizzard nadělil, i když až v březnu, novou expanzi, společně s celou novou rotací card setů a vše to tajemně obohacuje návrat obávaných karet z Wildu, nový herní formát a re-buffy karet. Pokud jste nad Hearthstonem již zlomili hůl, není tohle ta vytoužená změna která vás přivede zpět?

V sérii mini-článků mrkneme podrobněji na všechny tyto aspekty, které nám budou od konce března obohacovat toulky za vysněným rankem.

Year of the Gryphon

Nový rok, nová šance, i tak by se dal nazvat Year of the Gryphon, který způsobí opět rošádu ve Standard setu. Jako vždy v novém roce na nás čekají tři nové expanze. Nevyhnutelně se nám však ale blíží s první novou expanzí Forged in the Barrens také rotace starých známých karet do Wildu.

Změnou oproti běžnému průběhu je fakt, že společně s Rise of Shadows, Saviors of Uldum , Descent of Dragons a Galakrond’s Awakening odchází ale také celý Basic a Classic set! Nepropadejte však panice. Blizzard vyčlenil 235 karet, které se stanou doslova jádrem celého Hearthstonu.

Core Set

Není řeč o ničem jiném než o Core setu, který se stane staronovým základním stavebním kamenem pro všechny Vaše balíčky. Tato sada karet bude každý rok obměňována. Výhodou je, že všechny karty setu vždy hráč obdrží AUTOMATICKY, i po již zmiňované každoroční změně.

Tímto se i dostáváme k již zmiňovanému návratu karet z Wild formátu. Společně totiž s Basic a Classic setem se i některé Wild karty stanou právě zmiňovaným Core setem.

Nynější karty Core setu lze rozdělit do čtyř skupin.

První je hromada nových karet, které se rovnou stanou základem. Vypíchnu zde dvě zajímavé. Fogsail Freebooter, pirát, který dá 2 damage, pokud máte nasazenou zbraň, což je další zajímavá synergie pro balíky se zbraněmi. Taelan Fordring, syn samotného Tiriona, který vás po své smrti dostane k nejdražší potvoře v balíku, což v některých balících bývá karta výherní (Např. již složený  C’thun, the Shattered).

Další staronovinkou jsou karty, které jsme až do teď mohli vídat, nahodily však nový kabát s různě obměněnými schopnostmi. Řeč je například o  Malygos, the Spellweaver, který již nedává +5 spell damage, ale nalíže vám plnou ruku spellů z vašeho balíku! Dalším pozměnilcem je Deathwing, the Destroyer, ničicí všechny miniony na stole, jak tomu bývalo do teď, avšak nově vám discardne pouze karty z ruky v závislosti na počtu zníčených potvor, což je určitě vítaná změna. Jako takovou chuťovku lze na závěr i zmínit Nozdormu, the Eternal, jehož schopnost byla předmětem diskuzí o nových formátech turnajů. Pokud totiž oba hráči na začátku hry mají Nozdorma v balíku, jsou kola pouze 15 vteřin dlouhá. Dočkáme se nějaké obdoby Rapid šachu i v Hearthstonu?

Předposlední je nejpočetnější skupina karet, totiž ty karty, které pocházejí z Basic a Classic setu, tudíž v tomto směru nejsou žádnou novinkou.

Posledním z okruhů jsou karty které se nám navrátily z Wild formátu. Přivítat zpět tak můžeme karty jako Annoy-o-tron (… Hello, hello, hello!), Arcanologist nebo kupříkladu Ethereal Conjurer.

O Core setu by se daly napsat desítky stránek, zde je pouze výcuc zajímavostí a proto pro důkladnější prostudování přikládáme odkaz na celý výpis karet https://hearthstone.gamepedia.com/Core .

V příštím článku mrkneme na Classic formát!