Inside Games

Majitel Inside Games mluví o nové sezóně!

Nedávno jsme Vám oznámili rozšiřování redaktorské sekce a slíbili spoustu rozhovorů. Přinášíme Vám první se samotným majitelem Inside Games: Vojtěchem „Nevadou“ Klapuchem! V tomto rozhovoru shrneme rok 2016 a podíváme se na plány pro rok 2017!

Ahoj Nevado! Před pár dny jsme mohli oslavit příchod nového roku. Jak jsi slavil poslední den roku 2016?

Zdravíčko Aspič. Poslední hodiny minulého roku jsem trávil ve společnosti lidí z gamingu. Bylo to strašně fajn a jsem šťastný, že jsem právě skrz hry poznal tak skvělé lidi.


S příchodem roku 2017 přišla také nová sezóna, ve které naše sekce čeká spousta důležitých zápasů. Už máš nějaké představy o sezóně 2017?

Sezona 2017 bude velice zajímavá. Mám v hlavě spoustu představ, kam se Inside Games musí posunout, a to jak po stránce práce s hráči a týmy, tak umožnit více našim fanouškům splnit jejich přání, aby si mohli pořídit něco z iG swagu. Co se týká akcí, tak minulý rok jsme poprvé vyrazili za hranice naší krásné země a zkusili štěstí v zahraničí. I v roce 2017 chci tento trend určitě dodržet a ještě více se prezentovat na zahraničních akcích.


S novou sezónou často souvisí i určité změny v soupiskách. Doteď jsme byli zvyklí, že vždy v lednu proběhla nějaká velká změna v Hearthstone sekci, ale zatím stále nic. Víš o nějakých změnách v sekcích Inside Games?

Ano, je to tak. Většina hráčů tak zvaně ukončuje svojí hráčskou kariéru, což je velice úsměvné, protože někteří z nich pořádně nic nedosáhli a schovávají svojí nechuť se zlepšovat a posouvat se někam výše za tento argument. A nebo si prostě řeknou, že to někde jinde bude lepší, ale princip je pořád stejný. Takže jsem rád, že zatím v iG takovýchto změn příliš mnoho na přelomu roku nemáme. Co se týká Hearthstone sekce, tak si nemůžeme přát lepší hráče, všichni makají a týmový duch je u nich na prvním místě. Dále pak musím pochválit kluky z CS:GO sekce, kteří to měli lehce nahnuté v průběhu sezony, ale prokázali své kvality a závěrem roku se neskutečně semkli, zatnuli zuby a ukázali všem, že se s nimi musí do této sezony počítat.

Určitě nechci zapomenout ani na naši LOL sekci, která se utvářela prakticky během ROG Masters a kluci měli tak málo času na sehrání. I tak podali skvělé výkony a dokázali se kvalifikovat na finálový event. No a na závěr naše nejmladší sekce Overwatch. Kluci během léta vlétli do iG jako hurikán a vyhrávali jeden turnaj za druhým. Bohužel kvůli zdravotním problémům jednoho stálého hráče se musela měnit soupiska před MČR a to bylo znatelné. I přesto si kluci titul vicemistrů zasloužili. Nyní tato sekce prochází menšími změnami, protože chceme i další rok pomýšlet na nejvyšší příčky.


Jaké jsou tvé cíle pro rok 2017, které souvisí s týmem Inside Games? Máš nějaké představy, které chceš splnit? Každý rok se ti povedlo tým posunout na lepší úroveň, kam jej chceš posunout nyní?

Jak jsem již zmiňoval v předchozí odpovědi, tak stále se máme kam posouvat. Určitě je potřeba začít přímo od vedení, protože správná struktura nám dokáže řešit mnoho problému. Poté se chci zaměřit na maximální podporu Hearthstone sekce, neboť tito kluci přinášejí do iG nejvyšší ocenění a úspěchy, proto chci, aby naši fanoušci věděli, že jsou to právě oni. Ale samozřejmě nezapomínám na další sekce. Celkově je mým cílem mít v iG kvalitní hráče, pracovat s nimi, pomáhat jim budovat jejich kariéru v eSportu a snad jim trošku pomoci si splnit jejich sen.


Jak bys shrnul uplynulou sezónu a jak jsi vlastně spokojený s rokem 2016, když se podíváš na výsledky sekcí a fungování vedení týmu?

Sezóna 2016 byla jedním slovem „snová“ – získali jsme nespočet ocenění, ale urvali jsme hlavně náš historicky první titul mistra České republiky. Poté titul vicemistrů, dále hodně krásných pódiových umístění a hlavně se ukázali i v Evropě. Zkrátka letos těch brambor bylo méně.


Pokud chceš ještě něco dodat, tak máš nyní možnost. Každopádně já ti děkuji za tvůj čas a shrnutí podstatných věcí v tomto rozhovoru! Ať se tobě i celé organizaci daří minimálně tak dobře, jak se dařilo v minulé sezóně!

Chci poděkovat hlavně všem fanouškům, všem těm, kteří nám fandí na akcích, zakřičí „Ajdžííí“, zatleskají našim hráčům, ať vyhrají nebo prohrají. Díky Vám nás eSport tolik baví a jste naší motivací být lepší! Dále chci poděkovat všem hráčům za jejich reprezentaci v roce 2016 a přeji Vám hodně štěstí a úspěchů v roce 2017, ať se daří. A také nesmím zapomenou na naše partnery, kteří nám pomáhají  a díky nim je toto všechno reálné.  Za celé Inside Games děkuji hlavně MSI Gaming, Zhodnocovna Holding a OZONE Gaming.

Držte nám palce v roce 2017 #iGHYPE