Inside Games

Peppermint se stal marketingovým partnerem a sponzorem esportového týmu Inside Games

Digitální agentura Peppermint vstupuje do světa esportu. Pro svou spolupráci si vybrala přední český esportový klub Inside Games, který na trhu působí již 9 let a má za sebou několik velkých úspěchů, jako je zisk dvou mistrovských titulů na Mistrovství ČR v počítačových hrách či vítězství na V4 Future Fortnite Cupu v Budapešti.

Společným cílem této spolupráce je pomoci značkám, které cílí na mladou generaci s efektivním a kreativním pojetím jejich kampaní v oblasti gamingu a esportu. 

“V Peppermintu jsme hledali partnera, který posune naše projekty ještě o krok dál, tak aby opravdu v esport světě fungovaly pro naše klienty co nejlépe. Jelikož neustále hledáme nové příležitosti, videohry jsou toho přirozenou součástí. Platformy jako je Twitch nebo Discord jsou neustále rostoucí hlavně u generace Z a my na nich s kampaněmi nemůžeme chybět,” uvedl Jan Kotek, Managing director Peppermintu. 

Jako firma jsme hledali partnera pro rozvoj esport businessu. Sami máme široké know-how z gamingového prostředí a máme chuť tvořit zajímavé esport marketingové projekty. Naráželi jsme ale na to, že jako menší subjekt  jsme často měli dveře u firem zavřené,” uvádí Vojtěch Klapuch, majitel Inside Games.

Spojení s Peppermintem podle Klapucha otevírá zcela nové možnosti, jak pohlížet na esport marketing. Společným cílem Inside Games a Peppermintu je ukázat firmám a značkám, jak se dá esport a gaming marketing pojmout dlouhodobě a efektivně.

První vlaštovkou společné spolupráce je připravovaný esportový projekt pro jednu z největších bank na českém trhu. Dalším krokem bude růst esport týmu Inside Games a to jak po výsledkové stránce, tak i po té marketingové.

Právě tým Inside Games se stane jedním ze stavebních pilířů nové spolupráce. Klub se účastní prvoligové soutěže v League of Legends Hitpoint Masters, která je součástí evropské ligy European Masters, a jeho cílem je bojovat o umístění v play-off. 

Kromě oblíbeného titulu League of Legends tým Inside Games také dominuje v mobilním gamingu, kde se stal v uplynulém roce mistrem České republiky ve hře Brawl Stars a letos má ambice triumf l zopakovat. 

“Stále se držíme naší vize, kdy se snažíme vybudovat funkční esport prostředí pro rozvoj hráčů, a proto se nebojíme pracovat i s méně známými hráči. Tuto filozofii razíme už od samotného počátku klubu a díky tomu u nás začínali dnes celosvětově úspěšní  hráči jako Carzyy, Dreedy nebo JarlaHS a mnoho dalších,” dodává na závěr majitel Inside Games Vojtěch Klapuch.