Inside Games

Rozhovor: Gladicek, zakladatel a spolumajitel!

Minule jsme si vyslechli Aspiho, který se tu pilně stará o dvě sekce, konkrétněji jde o Hearthstone a Clash Royale sekce. Dneska jsme si pro Vás připravili rozhovor se spoluzakladatelem Inside Games a to s Gladickem.

Ahoj Gladicku, pro začátek se můžeš všem představit, kdo vlastně jsi.

Ahoj! Jmenuji se Michal Zimmer, ale většina lidí z herní komunity mě zná spíše pod přezdívkou „Gladicek“. Jsem jeden z těch tří zakladatelů, co přišel s myšlenkou založení nějakého projektu, který nakonec získal jméno Inside Games.

 Co vlastně pro Inside Games děláš?

Jelikož jsem jediný „ajťák“ v týmu, tak mám na starost správu všech IT věcí. Ať už se jedná o funkčnost a vývoj našich webových stránek, udržování aplikací společně s celým serverem, na kterém běží, a podobně. Pokud má někdo z hráčů nebo z vedení nějaký problém s počítačem, tak jsem ta první osoba, která se jim hned snaží nějak pomoci. Dále pak pomáhám s vytvářením obsahu na naše sociální sítě. Snažím se vytvářet coverage z akcí, na které Inside Games jezdí a to i když na akci nemohu jet s týmem.

Nejsem sice manažer žádné sekce, ale stále udržují kontakt s hráči a řeším s nimi jejich dotazy a požadavky na akcích, tak aby vše fungovalo a oni mohli v klidu odehrát turnaje a urvat nějaký to pěkný místo.

A nakonec jelikož už jsem takový ten „veterán“ v Inside Games, tak mám už nějaké to slovíčko při rozhodování na našich poradách :).

 Kde a jak vznikla myšlenka vytvořit eSport organizaci?

Tuhle otázku už mi pár lidí položilo a já vždycky dostanu kvůli ní takový ten nostalgický efekt, když začnu vzpomínat na úplný začátek Inside Games. Ačkoliv je to celkem úsměvné, tak díky hře „Lineage 2“ jsem poznal Vojtu „Nevadu“ Klapucha a jsem za to rád! Vojta dřív natáčel videa z této hry na YouTube a já si jich všiml, jelikož v té době jsem vlastnil fórum L2Games, který se zabýval touto hrou a vytvářel nějakou tu komunitu. Bohužel, jsem tento projekt musel opustit, jenže jsem měl stále nutkání vytvořit něco nového. S Vojtou jsem se bavil dál a hrával jsem s ním League of Legends od začátku a on ještě v té době natáčel videa. Stále jsem chtěl vytvořit nějaký projekt v podobném stylu, jako byl ten předešlý. Problém byl ale v tom, že jsem ve svém věku neměl žádné finance na takový projekt. Znáte to, prostě chudý student. Vojta chtěl také založit nějaký projekt, který by nabízel turnaje a rozvíjel komunitu. V té době takových portálů bylo málo. Oba jsme tak našli společnou myšlenku něčeho co by mohlo mít budoucnost. No ale stále byl problém s tím, že jsme potřebovali nějaké ty penízky. S tím na pomohl Jiří „Jiris“ Lang. Kterého jsem taktéž poznal díky té old school Lineage 2 hře a znám ho už několik let. Když už jsme měli dobrou myšlenku a jistotu financí, tak už jsme potřebovali se jenom někde sejít a probrat detaily. Já s Vojtou jsme se dohodli, že se sejdeme na Flóře v Praze a půjdeme někam do hospody na pivo probrat tenhle nápad. A zde jsme vymýšleli různé názvy pro tento projekt. Padla spousta návrhů, ale zvítězil název „Inside Games“. Z počátku jsme tedy pořádali turnaje a streamovali je. Ale Vojta pak našel naší první League of Legends sekci (Worry, Bhalos, Klíště, Budka a Fallken). Jelikož nás doslova pohltil zážitek z pohledu týmu na turnaji, tak už jsme u toho zůstali. Od té doby bylo Inside Games už zaměřené pouze na podporu hráčů a budování tak eSport týmu.

 Když jste zakládali Inside Games, očekával jsi, že to bude organizace, která bude patřit k nejlepším na československé scéně?

Upřímně? Nikdy by mě ani nenapadlo, že se dostaneme tak daleko. Ale podařilo se to!

Stále tomu nemůžu uvěřit, ale už to tak prostě je. Přitom pár let zpátky jsme ještě byli úplně malinkatý tým, který nikdo neznal. A pojem „Inside Games“ byl pouze iluzí.

 V Inside Games toho zastáváš skutečně hodně. Jak vypadá tvůj normální den, když se musíš starat také o funkčnost IG?

Aktuálně jsem nastoupil do nové práce, takže se můj volný čas znovu zredukoval. Ale když přijdu z práce domu, tak se hned snažím zjišťovat informace ohledně zápasů, které se většinou hrají k večeru. Připravení grafiky zápasů a pak sledování jak naše sekce hrají, pokud jsou zápasy streamované. Dále pak komunikace se zbytkem IG vedení a připravování se na blížící se lanky.

 Proč sis vybral tuto cestu a ne cestu hráče?

Nikdy jsem neměl talent na to být profesionálním hráčem. Ano, taky jsem měl jeden čas tu chuť si zkusit to, ale hned mě to přešlo, když vím co vše bych musel obětovat kvůli hraní na takové úrovni. Ke všemu starání se o tým je pro mě větší výzva a rád se prostě pohybuji v téhle eSport komunitě aniž bych musel být hráčem.

 Jak dlouho se věnuješ esportu a co tě v něm udržuje?

Od založení Inside Games v roce 2013 se snažím sledovat eSport scénu jak na československé scéně tak světové. Takže už to nějaký ten rok bude.

Díky eSportu a hrám jako takovým znám spoustu skvělých lidí, kteří jsou mými kamarády. Rád se s nimi sejdu někde venku u pivka v reálném světě a pobavíme se.

 Kdybys porovnal stav domácího eSportu při vzniku Inside Games se současnou situací, jak moc se vše změnilo?

Obrovský skok. Dříve nebyli takové akce, kde hráči mohli hrát na obrovské stage před tolika diváky. Ani nebylo tolik dobrých týmů. Teď už mají hráči větší šanci se zviditelnit, jelikož těch kvalitních týmů je více a nabízejí vám už nějakou tu jistotu zázemí. Jediný problém který stále přetrvává na naší scéně, jsou hráčské ega a snaha o změnu týmu když se jim nedaří, místo toho aby trénovali a pracovali na sobě.

 Děkuji ti za rozhovor a nyní můžeš vzkázat něco našim čtenářům.

Já ti děkuji za možnost si udělat svůj první rozhovor čistě o mně, i když jsem doslova „noname“ na naší scéně. Chtěl bych rozhodně poděkovat mojí rodině a kamarádům, že mi drží palce v tomhle a podporují mně v tom. Je to opravdu nádherný pocit, když můžete poslouchat od vašich blízkých, jak sledují sociální sítě, streamy a fandí týmu, který jste založil.

Každopádně děkuji i vám fanouškům, že nám věříte a fandíte nám i v momentech, kdy se nám nedaří. Takových fanoušků si vážím a jsem za ně rád! Doufám, že váš uvidím ve Svitavách na Hitpoint Finals! Chtěl bych zase slyšet nějaký ten Inside Games hype!

Díky patří i sponzorům, protože bez nich by tenhle projekt už pravděpodobně skončil a náš sen by se tak rozplynul a zmizel pryč!

#iGHYPE #iGfamily