Inside Games

PŘEDSTAVUJEME LEAGUE OF LEGENDS TÝMY NA ZIMNÍ ČÁST SEZONY

Poslední čtvrtina sezóny tohoto roku je v plném proudu. Po prvních dvou splitech v Hitpoint Masters přišel čas na rekapitulaci, ohlédnutí zpět a připravit si půdu do dalších měsíců a nadcházející sezony.

Letní sezona skončila pro mnoho našich fanoušků nezdarem. Celá letní sezona se nesla v duchu interních problému v hlavním týmu. Již během splitu byl problém s přístupem některých hráčů k tréninku a celá situace eskalovala v prvním kole play-off proti Sinners, kdy jsme museli za porušení smlouvy odvolat junglera Lagiaha a sáhnout po náhradníkovi z challengers týmu. Tato nepříjemná situace nastartovala nedobré výkony, které se promítly jak ve hře proti Sinners, tak zejména v duelu proti Dynamo Eclot, kde naši hráči nebyli schopní vůbec konkurovat. Proto jsme po vzájemné domluvě ukončili spolupráci s celou pěticí hráčů.

Všem klukům děkujeme za mnoho nezapomenutelných momentů a jsme rádi, že jsme s nimi mohli budovat další kousek naší historie.

Hořkou pachuť ovšem napravil náš challengers tým, který v druhé lize převedl neskutečný obrat, kdy se vzchopil a po slabém začátku v lize se dostal až do play-off ve kterém si došel pro krásné 3. místo. Ovšem i challenger tým doznal po letním splitu značné změny.

Výhled na zimní část sezony

Do poslední fáze sezony 2021 jsme se rozhodli, že věnujeme více času do rozvoje týmového enviromentu a coaching staffu. Dalším krokem byla nastavení práce s hráči. Pro tento krok jsme se rozhodli postavit hlavní tým na talentovaných hráčích z první a druhé ligy, kteří nejsou jen mechanicky dobří, ale také mají motivaci, píli a touhu na sobě pracovat a zlepšovat se.

Tento princip jsme aplikovali také u našeho challenger týmu, který nyní více stavíme do role takové líhně mladých talentů pro náš hlavní tým.

Soupiska hlavního League of Legends týmu

Pro některé oznámení hráčů nebude takové překvapení, jelikož někteří hráči se již objevili v našich promo videích na změnu týmové identity. Ovšem i tak si pojďme představit všechny hráč a celý realizační tým.

„Celý koncept tímu je vytvorený v závislosti od toho aby sa nováčikovia ukázali na našej scéne a dali sme šancu aj mladším hráčom sa prezentovať v našej prestížnej československej HITPOINT lige. Na TOP lane k nám zavíta Trungi mladý hráč, ktorý má pred sebou síce ešte zopár prekážok, ale časom bude hájiť československo ako jeden z tých lepších toplanerov. V jungli ho doplní Demro z DTG akadémie. V druhej lize sa ukazal v dobrom svetle. A zaujal nas bojovnosti a snahou sa improvovat. Na MID lane privítame Davrosa, keď si ľudia v LEC mysleli že Nukeduck má takzvaný „champion ocean“ tak tento hráč má „champion galaxy“. Čerešničkou na torte je naša botlinka zložena z marksmana Eska a supporta Viziho, k tejto botlane vám nemám čo povedať, jednoducho uvidíte v lige“ říká trenér hlavního týmu Stealshot.

https://youtu.be/UEqNRTyiqgE
  • TOP – Trungi
  • JUNGLE – Demro
  • MID – Davros
  • ADC – Esko
  • SUPPORT – Vizi
  • Headcoach – Stealshot
  • Asistentcoache – NephAdie
  • Analyst – Samul3k

 

Soupiska Challengers League of Legends týmu

I Challengers tým došel značných změn. Z původní sestavy se po náročných tryoutech udrželi pouze dva hráči. Midař Dolis a topař BrokenSword. Zbytek soupisky tvoří taktéž talentovaní hráči z druhé ligy.

„BrokenSword v minulém splitu ukázal, že zahraje do každého topaře, zvládne skoro každého championa a pořád se má touhu učit. Na tryoutech převyšoval každého topaře. Dobře se s ním pracuje a furt se chce posouvat dál. Equa je mladý 15yo jungler, bez zkušeností, ale dost dobře se s ním pracuje a rychle se učí, do Springu má dost času se vše naučit. Hraje podobný playstyle jako náš minulý jungler, který se posunul do 1. ligy. Dolis za mě udělal největší improve v Summer splitu, v play-off dokázal beatovat každého midaře a v poslední době pop-offuje ve scrimech. Z benjamínka se stal leader, už on sám dokáže udávat tempo hry. Marksman Bery nám sedí do celkového pojetí týmu a playstylu, který chceme hrát. Obrovský champion pool a touha experimentovat, dobrý přístup a nálada. Dejvos má již hodně zkušeností a dobře diriguje celou hru, což z něj dělá mozek týmu. Z nějakého důvodu není v 1. lize, byla by hloupost ho nebrat.“ říká trenér Challengers týmu Kizuro

  • TOP – BrokenSword
  • JUNGLE – Equa
  • MID – Dolis
  • ADC – Bery
  • SUPPORT – Dejvos
  • Headcoach – Kizuro
  • Analyst – Jotwu

Součástí Challengers týmu je také talentovaný midař Ady, který ovšem během zimní sezony bude hostovat v týmu Gifted Gaming. Držíme mu palce a věříme, že využije zimní ligu k pořádnému zlepšení.

Obou našim týmům můžete fandit již brzy v nadcházející sezóně Hitpoint Winter.