Counter-Strike: Global Offensive

KOZLIK: TENTO ROK TO BUDE OPRAVDU OBROVSKÝ!

Jiří „Kozlik“ Kozel patří k CSkovým veteránům. Letos se ale po dlouhé pauze vrátil na kompetitivní scénu a bude hájit právě barvy týmu Inside Games. Abychom zjistili, jak se po návratu cítí, připravili jsme si s ním krátký rozhovor.

Ahoj Jirko, mladší hráči by si tě nemuseli pamatovat, mohl by ses krátce představit?
Ahoj! Jsem pracující dědula, hraju to fakt dlouho a mám rád deagle.

Proč ses teda rozhodl vrátit zpátky k CSku?
Tuším od konce sezóny 2017 jsem si udělal dost velkou pauzu kdy jsem se věnoval kariéře a fotbalu, každopádně jsem pořád navštěvoval akce jako MČR a jemu podobné, samosebou postupem času jsem zjistil, že mi to začíná chybět a že bych chtěl ty akce ještě zažít znovu z pozice hráče.

Myslíš si, že by tě taková pauza mohla dostat z formy, nebo pro tebe návrat není problém a jsi schopný pořád konkurovat našim hráčům?
Určitě jsou tam aspekty, které mi plnohodnotný návrat komplikují – hráči jsou na vysoké úrovni, meta se dost liší od té v roce 2017, ale s tím mi dost pomáhá Tomáš (tomkeejs) a věřím, že se časem dostanu zpět do své komfortní zóny a minimálně mladé snipery budu trápit.

Spolu s tomkeejsem jste stavěli novou iG sestavu poměrně dlouho. Mohl bys k týmu říct pár slov?
Dost lidí příběh zná, pro ty co ne – měli jsme myšlenku co nedopadla podle našich představ, opět se ukazalo myšlení lidí na cz/sk scéně a muselo se v jeden moment začít znova se zkoušením, ale ve výsledku to dopadlo podle mě skvěle a se sestavou jsem více než spokojen.


Kozlik (druhý zleva) pozvedl za Inside Games pohár již na 13. Quietus Day v roce 2017.

Z kterého konkurenčního týmu máš největší obavy?
Určitě Sinners, tým kolem Séby (beastik) je neskutečně našlapaný a motivovaný – myslím si, že tady tomu budou vládnout. Každopádně rivalové zůstavají pořad stejní z roku 2017 😉 eSuba, Brute a spousta dalších nepříjemných teamů.

Na co se tento esportový rok těšíš nejvíc?
Na to jak to bude velký. Myslím si, že tento rok to bude opravdu obrovský a že to rozhýbe esport u nás.

Díky za rozhovor, je něco co bys chtěl čtenářům vzkázat?
Já díky a rozhodně aby nám fanoušci iG drželi palce, protože to tady nebude jednoduché.

Kozlika můžete sledovat na jeho sociálních sítích – Instagramu, Facebooku a Twitchi.

Autor náhledové fotky: PLAYzone