Hearthstone

JOBSAD ROZEBÍRÁ AKTUÁLNÍ METU DESCENT OF DRAGONS

Ahoj, všem milovníkům karetní hry Hearthstone, dneska bych s vámi rozebral nejproblémovější a nejsilnější karty nejnovější mety Descent of Dragons.


Tato expanze sebou přinesla i novou mechaniku zvanou „Invoke“. Jakmile zahrajete více karet s touto mechanikou, váš Galakrond se postupně zlepšuje podle počtu zahraných
„invoků“. Každý hráč dostane všech 5 legendárních Galakrondů na všechny hrdiny, které tuto kartu podporují a to jsou Priest, Warrior, Warlock, Rogue a Shaman.
Každý Galakrond má tři formy. První je po použití 0-1 „invoků“, který je logicky nejslabší, druhý po použití 2-3 „invoků“ a jakmile se vám podaří použít „invoke“ hned 4krát,
tak dostanete úplně vymaxovaného Galakronda, který ve většině her znamená konec pro druhého soupeře.

 

Dnes bych chtěl zmínit spíš karty s efektem „Invoke“, které jsou podle mě mnohem větším problémem než samotný Galakrond. Problém těchto karet spočívá v tom, že místo toho aby byly slabé a zpomalovaly vaše tempo, tak naopak jsou často velmi silné a to ve spolupráci s vylepšováním vašeho Galakronda vytváří opravdu silné synergie.

Dnes jsem se rozhodl zmínit konkrétně dvě a to Invocation of Frost a Shield of Galakrond.

Výsledek obrázku pro invocation of frost hearthstone

První jmenovaná je pouze na Shamana a konkrétně za 1 manu „freezne“ jakýkoliv znepřátelený charakter a navíc „invokne“ vašeho Galakronda.
K tomu „summonne“ 2/1 elementála s rushem, což je pasivní efekt „invokování“ konkrétně u Shamana. Zároveň urychluje možnost zahrání Dragon’s Packu, o tom budeme mluvit ale až příště.

 

 

 

 

 

 

Výsledek obrázku pro Shield of Galakrond hearthstone

Druhou kartou je neutrální karta Shield of Galakrond, což je 4/5 s tauntem a navíc umožňuje opět „invoknout“ a logicky s tím se aktivuje pasivní efekt, který
má každý hrdina trochu jiný. Průměrně to je ovšem efekt, který je zhruba v ceně okolo 1,25 many.
Celkově je to tedy opravdu velmi silná mechanika a také není divu, že v těchto dnech je více jak polovina „ladderu“ plná těchto karet.

 

 

 

 

To je ode mě pro dnešek vše a přeji hezký zbytek dne.
S pozdravem Josef „Jobsad“ Smutný