Counter-Strike: Global OffensiveLeague of Legends

LAN finále PLAYzone Lig!

Premiérové LAN finále PLAYzone lig se uskuteční 13. až 15. května v Praze

Dříve velice populární dlouhodobé PLAYzone ligy byly v letošní sezóně po několika letech obnoveny. Ve třech herních titulech bojuje osmička nejlepších hráčů a týmů, z nichž pouze nejlepší čtyři postoupí na offline finále, jenž se uskuteční 13. až 15. května v Alza TechZone v pražských Holešovicích.

playzone-logotyp-red-png

Začátkem roku 2016 se pořadatel Mistrovství České republiky v počítačových hrách, společnost PLAYzone, rozhodl obnovit – v dřívějších letech velice populární – online PLAYzone ligy. Obnovenou premiéru si ligy ve třech hrách odbyly koncem ledna, kdy po kvalifikačních turnajích odstartovaly čtrnáctikolová základní část v League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive a Hearthstone.

V každém z herních titulů se týmy a hráči na online utkají každý s každým dvakrát, z celkových osmi účastníků pak postoupí na LAN finále pouhá čtveřice těch úplně nejlepších. PLAYzone lig se aktivně účastní špička domácí scény a to zejména díky tomu, že v jednotlivé sezóně se rozdá největší porce získatelných MČR bodů – celkem 7200, vítěz ligy si připíše bodů 2000. Tyto sezóny se v každém kalendářním roce odehrají dvě a vždy vyvrcholí velkým LAN finále. Mimo MČR bodů se v každé sezóně bojuje celkem o prizemoney v hodnotě 56 000 Kč.

Velké vyvrcholení první sezóny obnovených PLAYzone lig se uskuteční o víkendu 13. až 15. května, místem konání bude Alza TechZone v pražských Holešovicích. Zápasy v týmových hrách se budou odehrávat na počítačích HAL3000 MČR a herních monitorech AOC, karetní hráči se mohou těšit na prvotřídní notebooky Alienware.

alzatz
Prostory Alza TechZone

Na offline finále bude na každý ligový titul vyhrazen jeden hrací den – Hearthstone finále se odehraje v pátek, Counter-Strike: Global Offensive v sobotu a League of Legends v neděli. Fanoušci, kteří budou chtít podpořit své favority přímo na místě, budou mít příležitost, připraveno bude živé promítání zápasů přímo v místě konání. Pokud však preferujete sledování z pohodlí domova, živé vysílání bude taktéž probíhat na Twitch kanále PLAYzoneTV za doprovodu profesionálního komentáře a analytického studia známých hlasů a tváří tuzemské scény.

„Po 2 měsících první sezóny online lig je tu očekávané LAN finále PLAYzone lig a my se velmi těšíme, že přivítáme nejlepší hráče a týmy v pražské Alza TechZone. Ligy byly součástí PLAYzone odjakživa a pro nás mají velký význam, proto chceme dopřát hráčům i divákům luxusní zážitek,“ prohlásil projektový manažer PLAYzone Michal Nagy a doplnil: „Všechny vás zveme buď osobně do Prahy, nebo na livestream, který poběží 3 dny od rána do večera a provázet vás programem budou nejlepší domácí komentátoři a další zajímaví hosté z domácí scény. Více informací odtajníme již brzy! #MCR“

Další informace týkající se premiérové sezóny PLAYzone lig a samotného LAN finále budou postupně zveřejňovány na webových stránkách http://www.playzone.cz/.