League of Legends

ZIZOU PŘICHÁZÍ NA POZICI HEADCOACHE CHALLENGERS TÝMU

Změny na trenérské pozici v hlavním týmu dost ovlivnili i náš druhý tým v Hitpoint Challengers. Po odchodu Kizura do hlavního týmu bylo potřeba najít adekvátní náhradu, která převezme jeho práci a potáhne dál tým summer splitem. Jsme rádi, že můžeme přivítat zkušeného a úspěšného trenéra Radima „Zizou“ Zaorala.

Radim „Zizou“ Zaoral je pro League of Legends známým jménem. Má za sebou bohaté zkušenosti z týmu eSuba, které dovedl k několika titulům a také z Dynamo Eclot. Jelikož i Zizou rád pracuje s mladými hráči a zaujala ho naše nabídka a vize do budoucna, tak jsme se domluvili na společné spolupráci minimálně do konce summer splitu Hitpoint Challengers.

 

Vyjádření manažera Challengers týmu – Karla „Qrov“ Vybíhala

Jak víme, tak hlavní tým neměl v poslední době dobré výsledky. Takže změny byly očekávatelné pro všechny, kdo vědí jak moc vedení ING bere svojí LoL sekci vážně. Jsem rád že Kizuro dostal příležitost v hlavním týmu, podle mě to byla jen otázka času. Na druhou stranu mě trochu mrzí, že práce kterou jsme spolu s Kizurem v Challengers odvedli, není podložena výsledky z 2. ligy. Kdo ale LoLku alespoň trochu rozumí, tak si určitě všiml, že poslední 3 splity ING.C udělali mezi 1. a 14. kolem ligy nevětší progres. Bohužel jsme teď přišli o schopného headchoache a dva hráče na které tým spoléhal. Nahradit tyto osobnosti našeho týmu nebylo nic jednoduchého, obzvláště pak během splitu kdy už většina hráčů i trenérů má angažmá. Na botu nám to bylo naštěstí ulehčeno tím že Sheja má obrovskou chuť do hry, a je odhodlaný to dokázat klidně i v 2. lize. Topline jsme zvládli doplnit hlavně díky dlouhodobě nadstandartnímu scoutingu na kterým si v ING.C celkem zakládáme, a tým posílil topliner Niko, který se mnou měl možnost spolupracovat již dříve.

Skutečnou třešničkou na dortu je náhrada za Kizura, protože  najít náhradu za někoho jako je on, je opravdu náročné. Ale nám se to povedlo dokonce bez toho, aniž by jsme se museli dívat do zahraničí, což je opravdu šalamounský tah. Tým po Kizurovi převzal Zizou. Ano ten Zizou který minulý rok vyhrál s eSubou Hitpoint Masters, a s DNE se stal vícemistrem Slovenské a posléze i České republiky. Myslím, že nás v obou týmech čeká ještě spousta práce, ale první krok jsme již udělali.

 

Vyjádření hlavního trenéra Challengers týmu – Radima „Zizou“ Zaorala

Nabídku naskočit do ligy v průběhu splitu a vypomoct Challengers týmu jsem dostal od současného headcoache hlavního týmu Kizura. Jelikož se s Adamem dobře znám a kompetivní LoL mi trochu chybělo neváhal jsem dlouho. Úroveň 2. ligy je v tomto splitu na velmi dobré úrovni a nás tak bude čekat celá řada těžkých zápasů. Budu proto vděčný za každou podporu fanoušků.