League of Legends

Malá šance na play-off existuje. Kizuro nám detailně vysvětlil, co vše se změnilo v týmu!

Letní split Mastercard Hitpoint Masters odstartoval! V našem hlavním týmu ovšem proběhlo hodně změn a poodkrýt některé věci nám dnes pomůže trenér Adam „Kizuro“ Pokorný. Ten se v minulosti věnoval převážně Academy (Challengers) sekci, ale nyní pod jeho vedením začínáme náročnou cestu za play-off.

Image

Ahoj Kizuro, co byla hlavní motivace pro tak velkou rošádu v základní sestavě?

„Ahoj, změny v sestavě byly iniciované už Stealshotem. Hlavním důvodem bylo, že stará sestava si nevedla dobře, ale také se její herní projev nijak výrazně nezlepšil. V průběhu těchto tryoutů odešel také Stealshot. Poté jsme se rozhodli po hře proti DTG srovnat herní projev nového možného týmu s tím starým, který bohužel nevyšel a nebylo moc, co řešit. Určitě šlo k věcem přistoupit lépe, ať už komunikací s hráči, nebo řešit změny dříve, ale osobně se do těchto vod nechci pouštět. Jsem rád, že mám tu příležitost pracovat zrovna s těmito hráči a každý den si to užívám.

Tým prošel docela velkými změnami, tak jak je zatím hodnotíš?

Upřímně, řekl bych, že na každé roli se nám podařilo posílit nebo najít minimálně adekvátní náhradu oproti původní sestavě. Nebudu srovnávat jednotlivě role, ale velikou radost mi dělá příchod Shyelandera a Joao, kteří jsou komunikačně velmi dobří. Shyelander přináší do týmu nápad a snaží se dělat hodně agresivních a risky playů, naproti tomu Joao se snaží tým držet na uzdě, aby se nesnažili flippovat vše, co vidí, což ovšem s Alienem a Krosakem občas nevychází. Hlavně Krosak je blázen na svobodě. S příchodem Marza se také zlepšila komunikace naší bot linky. Mám z něj velkou radost, kam se za jeden split posunul. Rovněž jsem rád, že se nám podařilo dostat do hlavního týmu dva hráče z akademky (Krosak a Marzo) a tím pádem je vidět, že ta akademka k něčemu dobrá skutečně je.

 

Čeho momentálně může tato sestava dosáhnout?

Zatím jsme moc neměli šanci nascrimovat, ale i tak jsme předevčírem neměli úplně daleko k tomu, poprat se o postup se Sinners, kteří jsou spolu s DNE, Entropiqem a eSubou bezpochyb top4 týmy u nás. Pokud budeme pracovat správně a tvrdě, tak myslím, že bychom se o to 5. místo poprat mohli. Na začátku splitu bych řekl i to play-offs, ale vzhledem k tomu, jaké naše skóre je a že první polovina je téměř za námi, tak to bude hodně těžké, ale určitě nějaká malá šance je.

Jak se ti zatím s kluky pracuje? Je jazyková bariéra problémem, nebo všichni mluví plynule anglicky?

Dělají si ze mě občas srandu, hlavně Krosak, on mi to asi vrací. Já ho učím lolko, on mě angličtinu (pousmál se Kizuro). Jazyk je zatím v pohodě, mám zkušenosti už z minulého splitu a všichni mluvíme plynule. Občas je problém něco podrobněji vysvětlit, ale vždy se nakonec pochopíme. Dává to i takový větší tryhard mood, takže se každý více soustředí a neříkají se tolik zbytečné věci.

Co si myslíš o začátku letního splitu? Jsou nějaká pozitiva, na kterých se dá budovat do zbytku sezóny?

Vzhledem k tomu, že z původního rosteru zbyl jen Alien, že jsme momentálně 0-5, a čeká nás EIQ, tak těch pozitiv moc není. Ale jedno by se přece jen našlo. Podařilo se nám poskládat roster, co si hned sedl, a každý respektuje toho druhého, nikdo nemá přehnané sebevědomí a umí přijmout kritiku od toho druhého, toho si asi cením nejvíc. Těším se na další zápasy, druhou polovinu ligy a věřím, že se ještě můžeme nějak zajímavě poprat o dobré umístění.“