League of Legends

Nepovedený vstup do jarní části Mastercard Hitpoint Masters. Jak to vidí trenér?

Máme za sebou tři úvodní zápasy v rámci jarní části Mastercard Hitpoint Masters a zatím stále čekáme na první výhru. Duely proti SINNERS a Cryptova jsme měli dobře rozehrány, ale nakonec to na výhru nestačilo. Dnes jsme se na pár otázek o dosavadním průběhu zeptali trenéra hlavního týmu Lukáše „Stealshot“ Hlavatého.

Do nové sezóny League of Legends jsme vstoupili s docela mladým a nezkušeným týmem. Vkládat naděje do talentů se ovšem už mnohokrát vyplatilo a ani tentokrát kluci nepředvádí špatné výkony. Bohužel jsme zatím ve dvou dobře rozehraných zápasech nezvládli koncovku. Co za tímto problémem stojí? Na to jsme se dnes rozhodli zeptat trenéra Stealshota, který zatím pokrok všech hráčů pozoruje a je nejlépe schopen říct, kde je problém.

 

Jak zatím hodnotíš předvedený výkon a v čem by podle tebe věci šly dělat jinak?

Nemôžem povedať, že by som bol spokojný ale ani nemožem povedať, že by som bol nespokojný, chalani sú mladí, chýba nám v tíme veterán, ktorý by ich usmernil takže hrajú štýlom pokus-omyl-improve.

V několika zápasech byla výhra blízko, tak kde podle tebe nastala největší chyba?

Mohli sme vidieť hry, kde sme prekvapili oponenta avšak chýba nám skúsenosť, ktorá sa získava tento split. Ako som už spomínal, chýba nám tam jeden veterán pri takom mladom tíme, avšak nieje to niečo, cez čo sa nevieme s tímom dostať, bojujú a to je hlavné.

Jak se pracuje s tak mladým týmem, zvládají kluci nějaký tlak, nebo ho vůbec nepociťují?

Tým, že sú mladí, sa s nimi pracuje veľmi dobre, s tlakom mali problém len pred prvou hrou Hitpointu proti Entropiqu, pretože to pre niektorých bol prvý ERL zápas, následne ten tlak opadol.

Jaká nálada panuje v týmu, je spíše uvolněná, nebo naopak jsou všichni naplno soustředěni na výkon?

Snažíme sa budovať tímovú morálku a rešpektovať jeden druhého, počas scrimov a hier panuje v tíme maximálna sústredenosť, aby sa každý mohol sústredit len na improve a mimo hier keď máme meetingy tak panuje taká viac priateľská nálada.

Mění se nějak po úvodních zápasech tvá očekávání, nebo zůstávají stejná?

Veľa ľudí nás tipovalo na posledné priečky avšak napriek dosavadným výsledkom stále si myslím, že máme na to uhrať stred tabuľky, všetko chce len čas a trpezlivosť.

V dalším zápase narazíme už dnes od 18:00 na Dark Tigers. Kluci měli čas si po minulém kole odpočinout a dá se očekávat, že ze sebe vydají naprosto všechno, aby si konečně připsali do tabulky výhru. Určitě se nezapomeňte zastavit na Twitch kanál Hitpointcz a podpořte naše borce v cestě do play-off!