MSIPartneři

Recenze: Trident 3!

Máme tady další naši recenzi, kterou si pro Vás připravil Filip „Aspi“ Matoušek. Pokud jste někdy jeho recenze četli, tak jistě víte, že se drží toho, aby tomu rozuměl i obyčejný hráč her, který se tolik nevyzná v počítačích. Tentokrát se zaměřil na Trident 3 od MSI!

Měl jsem tu možnost si na nějakou dobu vyzkoušet mašinu od MSI, která nese název Trident 3. Jedná se o stolní počítač o velikosti herní konzole. Když mi bylo řečeno, že je to fakt malá krabička, tak jsem tomu nevěřil, protože přeci nemůžeme narvat vše potřebné k hraní nejnovějších her do krabice, která je velká jako konzole. Při prvním pohledu jsem vykulil oči, neboť to byla pravda. Původně jsem si totiž říkal, jak mám asi vyzkoušet velký počítač na koleji, kde bydlím se třemi dalšími spolubydlícími a bál jsem se toho, že se to sem nebude vejít, ale nakonec jsem mohl Trident položit přímo na stůl vedle mého notebooku, což bylo příhodné!

Začneme nejdříve celou tohle hračkou. Jak vidíte na obrázku, tak ji můžete mít takto postavenou, ale zároveň si ji můžete položit a bude fungovat úplně stejně. Zkoušel jsem obě varianty, ale postavená byla nejlepší. Design celého Tridentu je jednoduchý a díky tomu vůbec neurazí. Naopak jsem byl velmi rád, že jediná věc, která hodně upoutá vaše oči, je svítící dioda u tlačítka pro zapnutí. Chvíli jsem se bál, že mě to bude například rušit při hraní, ale vůbec jsem na to nemyslel a tím, že je celý stroj opravdu malý, jej můžete dát kamkoliv se vám zlíbí, abyste diodu vůbec neviděli!

Další důležitou věcí je například větrák, ze kterého jsem měl největší strach. Jelikož je celý Trident skutečně malý, tak jsem si myslel, že větrák bude hlučný, aby vše stíhal chladit. Opět jsem se zmýlil, protože jsem větrák skoro vůbec nepostřehl. Nyní se přesuneme na jednotlivé vstupy.

Máme zde klasický vstup na mikrofon a sluchátka a pod tím hned několik dalších vstupů například pro myš, klávesnici, flashky a další věci. Důležitý je však vstup pro VR, což je součástí Tridentu a dost mě mrzí, že jsem neměl možnost toto vyzkoušet, protože to byla jedna z věcí, která mě zajímala nejvíce, neboť jsem si VR nikdy nezkusil. Nejsem úplně ten typ člověka, který by si VR zkoušel na nějaké akci a dělal šaška před ostatními lidmi. Každopádně jsem si četl recenze na internetu a každý si VR Tridentu chválil!

Na druhé straně už máte další vstupy, které normálním hráčům nic moc neřeknou, protože už se jedná o vstupy k monitoru nebo HDMI kabely. Osobně jsem byl z toho trochu nesvůj, protože jsem monitor zapojoval asi půl hodiny, než se mi povedlo jej správně připojit. Bohužel mi ani návod moc nepomohl, ale vzhledem k tomu, že jsem to zvládl i bez něj, tak to dokáže opravdu každý! Dále zde máte vstup pro internet a hned několik dalších USB vstupů.

Konečně jsme se dostali přes tu důležitou část a nyní se podíváme na tu zajímavější, která Vás jistě všechny zajímá! Povím Vám, jak se mi hrálo a pracovalo na této nabušené mašině!

Na svém momentálním notebooku bohužel nerozjedu ty největší pecky, takže jsem si je hned všechny zkusil na Tridentu a jsem skutečně rád, že jsem tou dobou neměl zkoušky nebo nemusel psát bakalářskou práci, protože jsem se od toho neodtrhl. Od hraní mě dokázala dostat pouze přítelkyně. Ihned jsem si zkusil zahrát Zaklínače, nejnovější Battlefieldy, Counter Strike, GTA a spoustu dalších her. Věřím tomu, že kdybych měl více času na testování, tak bych se pustil do tolika her, že se mohu rozloučit s bakalářským titulem.

Hned u první hry jsem si naprosto liboval, takhle moc jsem si liboval naposledy, když jsem poprvé ochutnal pořádný hospodský guláš. Ani jednou se mi nestalo, že by se mi jakákoliv hra sekla nebo nebyla plynulá. Vždy jsem byl v online hrách připojený mezi prvními, což se mi moc často nestává. Dokonce se musím pochlubit, že jsem během hraní CS:GO na této mašině postoupil o dva ranky nahoru a ve chvíli, kdy jsem začal hrát na svém notebooku, tak jsem naopak o jeden rank spadl, protože jsem neměl tak plynulý obraz, na který jsem si během těch pár dní zvykl.

Kolikrát jsem měl zapnuté tři hry než jsem se třeba dostal do zápasu v jiné online hře. Mohl jsem si překlikávat mezi nimi a nikdy s tím nebyl problém. Zároveň jsem se mohl vrátit do svých dětských let, protože jsem si na Tridentu opět zahrál Mortal Combat nebo Naruta, což jsem si náramně užil.

Teď bych se chtěl na Trident podívat očima člověka, který jezdí na různé eSport akce, kterými jsou třeba Dreamhack, dříve Lancraft a spousta dalších. Když vidím, jak každý hráč táhne ty obří krabice vlakem nebo je nakládá do auta, tak bych hned každému dal jeden Trident, aby mohli na každou akci jezdit jen s batohem, kam se Trident vejde a k němu dají ještě sluchátka, myš, klávesnici a ještě by se jim tam vešly čisté trenky. Monitor by si přichytili k batohu a byl by to konec cestování s několika taškami. Hlavně by se na každé akci neskutečně ušetřil prostor, kdyby měl každý počítač o velikosti herní konzole! Hráč by si pak mohl na stůl položit i nějaké to občerstvení a nic by ho nestresovalo.

To bude z mé strany asi vše a doufám, že jsem Vám pomohl třeba k výběru nějakého dárku k narozeninám nebo za blížící se vysvědčení či úspěšné splnění maturity! Za Trident rozhodně palec nahoru!