League of Legends

Skupinová fáze Worlds 2017 je za námi!

Skupinová fáze League of Legends Worlds 2017 je úspěšně za námi a my známe všechny týmy které se podívají do čtvrtfinále.

 

SKUPINA A

V první skupině, kterou byla skupina A, se první týden projel korejský vlak v podobě SKT T1 a nedal žádnému jinému týmu šanci. Naopak pro čínský seed číslo jedna, EDward Gaming, to byl start naprosto katastrofální. Skóre 0:3 po prvním týdnu asi nikdo od tohoto týmu nečekal. Nikdy ovšem není všemu konec a druhý týden se pokoušeli napodobit tým Fnatic ze skupiny B a comebacknout až na postup. To se jim ovšem nepodařilo a stejně jako AHQ skončili se skóre 2:4. Druhý seed si pro sebe nakonec urvali američtí Cloud 9 a tak má NA LCS alespoň jednoho zástupce ve čtvrtfinále.

 

SKUPINA B 

Ve skupině B se podle očekávání na prvním místě umístil korejský první seed tým Longzhu Gaming, který neztratil ani jednu hru proti svým soupeřům. Immortals po prvním úspěšném týdnu nedokázali na svoje výkony navázat a skončili na posledním místě. Se stejným poměrem výher a proher na tom byli i GIGABYTE Marines. Nejspíše jeden z nejsilnějších wild card týmů předvedl, že se s ním musí počítat do dalších let a navázal na sympatické výkony z letního MSI turnaje. Největší příběh zde ale jednoznačně napsali evropští Fnatic. Jejich první týden vypadal naprosto katastrofálně. Druhý týden ráno byli Fnatic na skóre 0:4 a vypadalo to s nimi naprosto příšerně. Zástupci našeho regionu ovšem jako historicky první tým dokázali neuvěřitelný comeback a díky tiebreaker hrám se probojovat až na druhé postupové místo.

 

SKUPINA C

Skupina C nejspíše tolik překvapení nepřinesla. Od začátku zde byli daní favorité v podobě RNG a Samsung Galaxy. Evropský první seed G2 Esports mohl jen a pouze překvapit a málem se jim to i podařilo. Samsung nehráli po celou dobu nijak přesvědčivě a šance pro G2 tam byly. Bohužel se ale našim zástupcům nepodařilo získat po výhrách 2:0 s 1907 Fenerbahce a jednou výhrou nad RNG ten druhý seed a nakonec skončili na třetím místě. Poslední bez jediné výhry skončili turečtí 1907 Fenerbahce. To se tak nějak očekávalo, ale dokázali pozlobit ostatní týmy a ostudu rozhodně neudělali.

 

SKUPINA D

Tato skupina asi naprosto rozbourala všechny predikce a uzavřela největší naděje z NA LCS. Velká většina nejspíše tipovala to, že Flash Wolves a Team WE naprosto rozjedou tuto skupinu. Opak byl ovšem pravdou. Team WE sice najel na svůj klasický herní styl a s jedinou prohrou postoupili z prvního místa. Flash Wolves ovšem naprosto pohořeli a jediný zápas, který vyhráli byl zápas proti TSM. Druhým postupujícím ze skupiny se k překvapení všech stali evropští Misfits, kteří asi překvapili úplně nejvíce a dokázali postoupit z druhého místa.

 

 

ČTVRTFINÁLE

Rozlosování čtvrtfinále, které začíná příští týden je již také minulostí, a které týmy se tedy spolu utkají ?

 

RNG vs. Fnatic, SKT T1 vs. Misfits, Team WE vs Cloud 9 a Longzhu vs. Samsung Galaxy.